Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών έπειτα από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο η γνωστή ηθοποιός Έρρικα Μπρόγιερ.

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), όμως η Έρρικα, όπως και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, Μαργαρίτα, αλλά και αργότερα μόνη της. Τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.


ΕΡΡΙΚΑ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΠΡΟΓΙΕΡ - ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ / ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΠΙΣΩ ΜΟΥ Σ'ΕΧΩ ΣΑΤΑΝΑ"

Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961. Έναν χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία "Όταν λείπει η γάτα" του Αλέκου Σακελλάριου.


Μεταξύ των έργων στα οποία έχει συμμετάσχει είναι τα εξής: “Τα 201 καναρίνια” (1964), “Ο ανήφορος” (1964), “Ο ανεμοστρόβιλος” (1964), “Η Παριζιάνα” (1969), “Πίσω μου σ’ έχω σατανά” (1971), “Αγάπησα μια πολυθρόνα” (1971), “17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου” (1981), “Οι απέναντι” (1981).

Στην ταινία “Τα 201 καναρίνια” γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Μερικά χρόνια αργότερα χώρισαν και από τότε διατηρούσαν άριστες σχέσεις. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν άνθρωπο εκτός του χώρου της, τον Γιάννη Μαρινάκη.

Σε παλαιότερη συνέντευξη της η Έρρικα Μπρόγιερ που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή “Καλημερούδια” είχε αναφερθεί στη σχέση της με τον Κώστα Βουτσά.

"Ο γάμος μας χάλασε ίσως γιατί δουλεύαμε πάρα πολύ γιατί δεν έφταναν τα χρήματα, οπότε σχεδόν δεν βλεπόμασταν. Καμιά φορά τον ζήλευα. Ο Κώστας δεν έδινε δικαιώματα, ότι έκανε τα έκανε πολύ κρυφά. Πολλές μου είπαν εκ των υστέρων ότι είχαν κάνει κάτι με τον Κώστα. Δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Δεν με ενόχλησε όταν τα έμαθα. Τον αγαπώ τόσο πολύ. Ο Κώστας ήταν και θα είναι ο άνδρας της ζωής μου... Στον γάμο του χάρηκα και συγκινήθηκα πολύ. Μακάρι όλοι να είχαν το κουράγιο και τη δύναμή του. Η Αλίκη είναι καταπληκτική. Ίσως είναι αυτή που αγάπησε περισσότερο”.

Η πολυτάλαντη Έρρικα Μπρόγιερ που απείχε για δύο περίπου δεκαετίες από την σκηνή, επέστρεψε σε αυτή και συγκεκριμένα στην «Παριζιάνα» που ανέβηκε στο θέατρο Broadway βασισμένη στη θρυλική ταινία των Δαλιανίδη-Πλέσσα.  Πριν από 50 χρόνια είχε ξεχωρίσει στην κινηματογραφική εκδοχή της. Η Έρρικα Μπρόγιερ, στην ταινία του ’69 εντυπωσίαζε στο ρόλο της Ελένης Καραμπουμπούνα-αδελφή της βασικής ηρωίδας της Πελαγίας που ερμήνευε με οίστρο η σπουδαία Ρένα Βλαχοπούλου.