Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, μίλησε σε γνωστό περιοδικό για τη σειρά «Πέτα τη φριτέζα» και όχι μόνο.

Ο ηθοποιός, δεν δίστασε να πει, μεταξύ άλλων, πως πιστεύει στην καλή ελληνική μυθοπλασία.

Για δεύτερη χρονιά πρωταγωνιστείτε στην κωμική σειρά «Πέτα τη φριτέζα», η οποία έχει αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό...

Πρόκειται για μία αγαπημένη σειρά, που ο κόσμος συνεχίζει να την αγαπάει, αλλά και εμείς έχουμε δέσει πάρα πολύ ως ομάδα. Είναι από τις περιπτώσεις που αισθάνεται χαρούμενος κανείς γιατί έχει την ελευθερία να βρει στοιχεία μέσα στο σενάριο και να τα αναπτύξει όπως μπορεί.

Βέβαια, είμαστε σε επικοινωνία με τους σεναριογράφους Γιώργο Κρητικό - Μάκη Πιτταρά και τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Πανταζούδη, αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας.

Πόσο σημαντικό είναι για έναν ηθοποιό να έχει αυτή την ελευθερία;

Πιστεύω ότι μια καλή δουλειά, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, είναι αποτέλεσμα μιας καλής συνεργασίας.

Όλοι είμαστε καλοί σε αυτό που κάνουμε, αλλά δεν παύει ο καθένας, από την πλευρά του, να προσφέρει το καλύτερο. Κι εμείς προσφέρουμε στο σενάριο και αυτό μας βοηθάει να πάμε παραπέρα. Από εκεί και πέρα, όταν έχουμε ένα κακό σενάριο στα χέρια μας και ο σεναριογράφος δεν θέλει να το πάει παραπέρα, κακό του κεφαλιού του. (Γελάει.)

Σε συζήτηση που είχαμε κάνει πέρυσι, δεν ήσασταν αισιόδοξος για το μέλλον της μυθοπλασίας, εξαιτίας των ριάλιτι. Φέτος, βλέποντας ότι η μυθοπλασία είναι αυτή που υπερτερεί, έχετε αλλάξει γνώμη;

Εξακολουθώ να έχω την ίδια γνώμη γιατί οι υπεύθυνοι των καναλιών δεν μου έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη. Το γεγονός ότι η ελληνική μυθοπλασία τώρα δικαιώνεται δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί θα συνεχίσουν να την εμπιστεύονται.

Και αυτό γιατί αν αλλάξουν λίγο οι συνθήκες, δηλαδή αν εμφανιστεί ένα νέο ριάλιτι ή παιχνίδι ή οτιδήποτε άλλο που θα κάνει νούμερα, δεν μου εγγυάται κανένας ότι δεν θα στραφούμε ξανά προς αυτό θεωρώντας ότι η μυθοπλασία δεν αξίζει τα λεφτά της.

Προσωπικά, πίστευα και πιστεύω στην καλή ελληνική μυθοπλασία. Η σειρά έχει την προοπτική να συνεχιστεί και για τρίτη σεζόν;

Το σίγουρο είναι ότι η σειρά θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Προσωπικά, θα ήθελα να συνεχιστεί -και του χρόνου και φαντάζομαι ότι μέχρι τον Μάρτιο θα ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι- αλλά θα εξαρτηθεί από τη διάθεση του καναλιού και των σεναριογράφων, οι οποίοι πρέπει να δουν πού θα οδηγήσουν την ιστορία.

Ο Αλέκος έχει διατηρήσει τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Ωστόσο, θα τον δούμε να αλλάζει;

Έναν χαρακτήρα δεν μπορείς> τον προδώσεις κάνοντας μεγάλες αλλαγές. Έτσι και στον Αλέκο. Ναι μεν έχει αρνητικά στοιχεία, δοσμένα με κωμικό τρόπο, αλλά σε αυτό στηρίζεται και «χτίζεται». Από εκεί και πέρα, μικρές αλλαγές υπάρχουν πάντα.

Ποιες είναι οι επόμενες περιπέτειες που θα ζήσει μαζί με τη σύζυγό του Ζαμπέλα;

Σε αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω, καθώς βρίσκεται στο μυαλό των σεναριογράφων. Κάθε φορά που παίρνουμε στα χέρια μας τα παρακάτω κείμενα του σεναρίου, περιμένουμε να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η φαντασία τους.

Το ζευγάρι θα περάσει άλλη κρίση;

Σίγουρα, οι σεναριογράφοι μας δεν νομίζω ότι θα μας αφήσουν να ηρεμήσουμε, θα υπάρξουν ταραχές, είπε στο My tv.