NEWS | 2: Ειδήσεις - 17: Κόσμος

Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει την κλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας στη Λιβύη

Sun, 05 Jan 2020 11:00:00 +0200 11:00 Patras Events logo

Το Ριάντ έκανε λόγο περί παραβίασης αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Σαουδική Αραβία «καταδικάζει την πρόσφατη κλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας στη Λιβύη», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών του βασιλείου μετά την έγκριση την Πέμπτη από το τουρκικό κοινοβούλιο της απόφασης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προβλέπει δυνητικά την ανάπτυξη του τουρκικού στρατού στη Λιβύη προς υποστήριξη της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Το Ριάντ έκανε λόγο περί παραβίασης αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Στο δελτίο Τύπου της σαουδαραβικής διπλωματίας σημειώνεται ακόμη πως «το βασίλειο θεωρεί ότι αυτή η τουρκική κλιμάκωση εγείρει σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Λιβύη και απειλή για την αραβική και περιφερειακή ασφάλεια» ενώ μιλά για «επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μιας αραβικής χώρας» που αποκαλεί «κατάφωρη παραβίαση των διεθνών αρχών και κανόνων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader