Ετοιμάζονται στον Καρναβαλικό Οργανισμό για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, καθώς από τη στιγμή που άλλαξε ο χρόνος έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την εκδήλωση που θα σημαίνει την αρχή της μεγάλης γιορτής της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε ο σχεδιασμός για την τελετή έναρξης έχει προχωρήσει και ήδη έχει περάσει από την Γνωμοδοτική Επιτροπή. Το project θα στηριχθεί πάνω στο φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού που δεν είναι άλλο από το "υπέρ περί, ανά κύκλο κάνω στη χαρά".

Η συλλογιστική, δηλαδή της παραγωγής, θα έχει να κάνει με κύκλους με την ευρύτερη έννοια, ενώ το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα θα στηριχθεί και φέτος σε ντόπιους Πατρινούς καλλιτέχνες τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν εντός των ημερών. Οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες ήδη έχουν συμφωνήσει και με βάση τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε δεν θα είναι και λίγοι

Πέρα από τα πυροτεχνήματα που ασφαλώς και θα υπάρχουν στην τελετή έναρξης, κάνοντας τη νύχτα μέρα στον ουρανό της Πάτρας, όταν ο δήμαρχος κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, θα υπάρχει και ένα ακόμα δρώμενο που αναμένεται να κάνει εντύπωση και σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση στους Πατρινούς και σε όσους θα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου για να δουν από κοντά τα δρώμενα. 

Το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων θα μπει κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης (πιθανότατα στην αρχή της εκδήλωσης) σε ένα εντυπωσιακό 3D Projecion Mapping, κάτι που ασφαλώς θα δώσει άλλη αίσθηση στην εκδήλωση και θα ανεβάσει το κέφι και τη διάθεση των καρναβαλιστών και όχι μόνο στο κατακόρυφο. 

Τι είναι το 3D Projection Mapping; Σίγουρα θα θυμάστε τι έγινε στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη στις 10 Δεκεμβρίου, όταν ο δήμος Αθηναίων φώτισε με αυτόν τον τρόπο το ιστορικό κτίριο της Βουλής στη βραδιά της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου διακόσμου της πρωτεύουσας; Οι εικόνες και τα βίντεο που παίχτηκαν από εκείνη τη φωταγώγηση έγιναν virαl στο διαδίκτυο.

Με αυτόν λοιπόν τον εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό τρόπο θα φωτιστεί γεμάτο χρώματα, παλμό και συναισθήματα, κατά την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, κάνοντας έτσι την καλύτερη δυνατή αρχή για το θέαμα που είναι να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της μοναδικής και ξεχωριστής γιορτής της Πάτρας, αλλά και όλη της Ελλάδος, από τη στιγμή που και φέτος η πόλη μας αναμένεται να βουλιάξει από τον κόσμο και τους επισκέπτες. 

Ας θυμηθούμε κάποιες στιγμές από το 3D Projecion Mapping της Βουλής για να πάρουμε μία γεύση από την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. 


Το εντυπωσιακό 3D mapping στη Βουλή