"Θερίζουν" οι  μικρο-κλοπές στην Πάτρα, παρά την αύξηση των περιπολιών από πλευράς αστυνομίας, στις γειτονιές, στις συνοικίες, αλλά και στο κέντρο της πόλης. Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει φωτιά. Τα περιστατικά είναι σε καθημερινή βάση. 

Πρόσφατο παράδειγμα είναι το συμβάν που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα όταν δύο άτομα επιτέθηκαν σε έναν πεζό στην Ηρώων Πολυτεχνείου, απειλώντας τον με ένα κατσαβίδι και παίρνοντάς του 25 ευρώ και ένα κινητό.

Οι δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία και προσήχθησαν στην Ασφάλεια της Πάτρας για να ανακριθούν, με την αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο να σχετίζονται και με άλλες πρόσφατες ληστείες στην Πάτρα. Όμως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που δείχνει ότι η παραβατικότητα, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας, παραμένει σε έξαρση. 

Μια μέρα νωρίτερα το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης είχε ειδοποιηθεί για δύο άνδρες που γυρνούσαν στην περιοχή της Αρέθας και των Αμπελοκήπων, με κουκούλες ντυμένοι στα μαύρα, ψάχνοντας διαμερίσματα και σπίτια για να δράσουν. Η αμφίεσή τους και οι κινήσεις τους ήταν τόσο ύποπτες που τα τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής για τα άτομα αυτά μέσα σε λίγη ώρα ήταν αρκετά. 

Αρκετά είναι τα περιστατικά που έχουν συμβεί τους τελευταίους δύο μήνες και στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου, του Ρίου και του Καστελοκάμπου, ενώ από άλλη μεριά της Πάτρας, στην Εγλυκάδα και στο Ριγανόκαμπο τα κρούσματα είναι επίσης πολλά και σε καθημερινή βάση, προερχόμενα τα περισσότερα από το ορμητήριο του καταυλισμού των Ρομά στον πρώην σκουπιδότοπο. 

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη έμψυχου δυναμικού και της υποστελέχωσης των τμημάτων της, με τους αστυνομικούς να δίνουν καθημερινά μάχη για να μπορέσουν να περιορίσουν την παραβατικότητα και την μικροεγληματικότητα και να δώσουν πίσω το αίσθημα της ασφάλειας στους δημότες της Πάτρας.