Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι από την κατάρρευση οικοδομής στην Καμπότζη, ενώ άλλοι 23 τραυματίστηκαν και άγνωστος αριθμός εργατών παραμένει εγκλωβισμένος στα ερείπια.

Η επταώροφη οικοδομή, η κατασκευή της οποίας είχε ολοκληρωθεί κατά 90%, κατέρρευσε στην παραθαλάσσια πόλη Κεπ, περίπου 160 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ. Το δυστύχημα σημειώνεται επτά μήνες μετά από μια άλλη κατάρρευση, κατά την οποία 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Πρέα Σιχανούκ της Καμπότζης.

«Υπάρχουν πέντε νεκροί τους οποίους έχουμε ήδη ανασύρει και ακόμη πέντε νεκροί που έχουμε εντοπίσει και δεν μπορούμε να ανασύρουμε από το κτίριο που έχει καταρρεύσει», είπε ο κυβερνήτης της Κεπ, ο Κεν Σάθα. Άγνωστος αριθμός εργατών παραμένει παγιδευμένος, είπε ο Σάθα, προσθέτοντας ότι οι αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση ένα ζευγάρι Καμποτζιανών, τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, για ανάκριση. Το ζευγάρι είχε πρόθεση να χτίσει έναν ξενώνα, είπε ο κυβερνήτης.

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης, Χουν Σεν δήλωσε ότι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για να φθάσουν αυτούς που αγνοούνται στα ερείπια. «Από σήμερα το πρωί, ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται για την αφαίρεση της πλάκας σκυροδέματος, κόβοντας τον σιδερένιο οπλισμό ώστε να συνεχίσουν να εντοπίζουν και να βρίσκουν περισσότερους ανθρώπους», έγραψε σήμερα ο Χουν Σεν στη σελίδα του στο Facebook. Η Καμπότζη γνωρίζει έκρηξη του κατασκευαστικού τομέα προκειμένου να εξυπηρετεί ένα όλο και μεγαλύτερο πλήθος Κινέζων τουριστών και επενδυτών.