NEWS | 6: Like - 36: Ενδιαφέροντα

Πέντε εντυπωσιακά πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα διαμάντια

Mon, 06 Jan 2020 04:54:00 +0200 04:54 Patras Events logo

Οι περισσότερες γυναίκες, έχουν ιδιαίτερη λατρεία σε αυτόν τον πολύτιμο λίθο

Τα κοσμήματα είναι η αδυναμία κάθε γυναίκας. Είναι αυτά που ολοκληρώνουν ένα look και του δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας παραπάνω.

Οι περισσότερες γυναίκες, όμως, έχουν μια ιδιαίτερη λατρεία σε έναν πολύτιμο λίθο, που δεν είναι άλλος από το διαμάντι. Το έχει πει, άλλωστε, και η Marilyn Monroe: «Diamonds are a girl’s best friend».

Τα διαμάντια είναι το απόλυτο σύμβολο της πολυτέλειας, της φινέτσας και του στιλ. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένα διαμαντένιο κολιέ, βραχιόλι ή δαχτυλίδι ή αν τα διαμάντια είναι ογκώδη ή λεπτεπίλεπτα. Όποια μορφή κι αν έχουν, τα διαμάντια αποπνέουν κομψότητα και αναβαθμίζουν το look χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Είναι το απόλυτο κόσμημα και μάλλον γι΄αυτό σε κάθε πρόταση γάμου πρωταγωνιστής είναι το μονόπετρο, διαμαντένιο δαχτυλίδι.

Υπάρχουν, βέβαια, μερικά στοιχεία για τα διαμάντια, τα οποία οι περισσότερες από εμάς αγνοούμε. Μερικές πληροφορίες που σίγουρα θα μας κάνουν να λατρέψουμε ακόμα περισσότερο τον «βασιλιά» των πολύτιμων λίθων.

Δύο διαμάντια δεν είναι ποτέ ίδια

Τα φυσικά διαμάντια είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο σπάνιους θησαυρούς της φύσης, που σχηματίστηκαν λόγω της έντονης θερμότητας και πίεσης στο μανδύα της γης πριν από 800 έως 3.4 δισεκατομμύρια χρόνια. Τα διαμάντια υπήρχαν ακόμη προτού εμφανιστούν ορισμένα αστέρια στον ουρανό. Ωστόσο, η φύση διαθέτει περιορισμένο αριθμό διαμαντιών.

Επειδή εμφανίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους κατά τις οποίες η μορφή της γης άλλαζε, κανένα διαμάντι δεν είναι ίδιο. Κάθε ένα έχει διαφορετικό χαρακτήρα και χρώμα, που εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες έχει αναπτυχθεί, αλλά και από τα 300 χιλιόμετρα απόστασης που χρειάζονται μέχρι να βγουν στην επιφάνεια της γης. Όλα αυτά κάνουν κάθε διαμάντι μοναδικό.

Μπορείς να εμπιστευθείς τα μάτια σου

Για να έχεις στη συλλογή σου ένα καλό διαμάντι πρέπει να προσέξεις τα 4C: Cut (κοπή), Clarity (καθαρότητα), Colour (χρώμα) και Carat (καράτια). Ωστόσο, ο καλύτερος σύμβουλος για την επιλογή ενός διαμαντένιου κοσμήματος είναι τα μάτια σου. Εμπιστεύσου απόλυτα τα μάτια σου, το μυαλό σου και την καρδιά σου στη θέα ενός διαμαντιού. Το διαμάντι θα σε επιλέξει και όταν συμβεί αυτό, υπάρχει μόνο ένας δρόμος: θα το ερωτευτείς και αυτό για σένα θα είναι το ωραιότερο σε όλο τον κόσμο!

Η μαγική ιστορία των φυσικών διαμαντιών

Όταν τα άγρια διαμάντια ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία πριν 2.500 χρόνια, μερικοί άνθρωποι ένιωσαν μια μυστική δύναμη στο άγγιγμά τους. Τα διαμάντια ήταν κρύα και σκληρά, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να τα επεξεργαστούν, όπως έκαναν με άλλους πολύτιμους λίθους. Τελικά, πριν 500 χρόνια βρέθηκε ο τρόπος να γυαλίσουν ένα διαμάντι.

Τα άγρια διαμάντια- στην αρχή της ανακάλυψής τους και για 2000 χρόνια- φοριούνταν ως γούρια από βασιλιάδες και πρίγκιπες, ενώ άλλοι τα έκρυβαν μέσα στα ρούχα τους για να τους προστατεύουν στις μάχες. Πολύ αργότερα, τα διαμάντια έγιναν το σύμβολο της αγάπης και γεννήθηκε η ιδέα του δαχτυλιδιού αρραβώνων. Συγκεκριμένα, ένας άνδρας στη Γαλλία του Μεσαίωνα έδωσε στην αγαπημένη του ένα διαμαντένιο μονόπετρο και της είπε την εξής φράση: «Όταν δεν θα με βλέπεις, σε παρακαλώ να κοιτάς το δαχτυλίδι και να με σκέφτεσαι».

Το διαμάντι είναι πραγματικά ένας… δροσερός πολύτιμος λίθος

Τα διαμάντια είναι από τις πιο κρύες πολύτιμες πέτρες, γιατί η θερμότητα πάει και έρχεται με γοργούς ρυθμούς συγκριτικά με άλλους λίθους. Επομένως, τα διαμάντια δε μεταφέρουν θερμότητα, γεγονός που εξηγεί γιατί πολλοί άνθρωποι αγγίζουν τα διαμαντένια κοσμήματά τους την ώρα που σκέφτονται.

Τα διαμάντια κάνουν τον κόσμο πιο λαμπερό, αλλά πρέπει κι εμείς να τα φροντίζουμε

Μπορεί τα διαμάντια να μας χαρίζουν την απόλυτη λάμψη και την κομψότητα που επιζητάμε, όμως θα πρέπει κι εμείς να τους παρέχουμε τη φροντίδα που έχουν ανάγκη. Ο καλύτερος τρόπος είναι ο επαγγελματικός καθαρισμός που μπορεί να προσφέρει μόνο ένας κοσμηματοπώλης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader