Δυο οργανωμένες συμμορίες με μέλη κυρίως γυναίκες και ανήλικους, είχαν πάει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από άλλες πόλεις στην Άρτα με το πρόσχημα ότι ήθελαν να ψάλουν τα κάλαντα σε ηλικιωμένες, αλλά με σκοπό να κλέψουν τις οικονομίες και τα τιμαλφή τους! Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις αλλά στην κατοχή των συνολικά έξι δραστών βρέθηκαν και κλοπιμαία των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Οι δύο κλοπές που εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια, έγιναν το πρωί της παραμονής. Στην πρώτη, δράστες ήταν μία 29χρονη, ένας 21χρονος και ένας ακόμη συνεργός τους ηλικίας 15 χρόνων οι οποίοι την ώρα που έλεγαν τα κάλαντα σε μια ηλικιωμένη τρύπωσαν στο σπίτι της και άρπαξαν ένα πορτοφόλι με χρήματα που βρέθηκαν όταν έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών, όπως αναφέρει το protothema.

Για τη δεύτερη κλοπή, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. δύο γυναίκες ηλικίας 51 και 24 χρόνων και ένας 15χρονος που έκλεψαν με τον ίδιο τρόπο διάφορα τιμαλφή από το σπίτι άλλης μιας γυναίκας. Στην κατοχή τους, όμως, βρέθηκαν μόνο ένα μέρος από αυτά και ερευνάται τι έκαναν τα υπόλοιπα.

Και στις δυο περιπτώσεις, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και άλλα τιμαλφή και χρήματα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και οι άνδρες της Ασφαλείας διενεργούν προανάκριση για να εξακριβώσουν την προέλευσή τους. Σε βάρος των συνολικά έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.