Σε δεύτερο βαθμό θα εκδικαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του Μπακάρι Χέντερσον. Η πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο θα εξεταστεί ξανά στις 8 Ιανουαρίου 2020 στο Μικτό Εφετείο Πατρών.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά της Ζακύνθου θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι δικηγόροι της οικογένειας του άτυχου νεαρού, η οποία έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών Γ. Μπισμπίκη.

Η έφεση ασκήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον των έξι εκ των εννέα κατηγορουμένων και εναντίον του μοναδικού Έλληνα για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι γονείς του άτυχου Αμερικάνου ήταν Απογοητευμένοι με τις ποινές που αποφάσισε Πρωτόδικα το δικαστήριο.

Η μητέρα του μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε αναφέρει:

“Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν.

Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου . Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση . Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο” είπε και ξέσπασε σε κλάματα.

“Την πρώτη φορά που ήρθαν στην Ελλάδα οι γονείς του Μπακάρι πήραν μαζί τους το παιδί τους μέσα σε ένα φέρετρο. Στην αγόρευσή μου ζήτησαν αυτή τη φορά να φύγουν έχοντας τη δικαίωση του. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Είναι μία απόφαση που συγκλόνισε την οικογένεια γιατί ουσιαστικά οι ποινές δεν είναι ανάλογες για ένα τόσο βίαιο έγκλημα που διεπράχθη.

Μέχρι τη Δευτέρα θα ζητήσουμε με αίτηση την άσκηση Εφέσεως από την εισαγγελία έτσι ώστε πραγματικά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη αλλά θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να αποδοθεί αυτό πρέπει στον κάθε κατηγορούμενο” είχε δηλώσει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Ανδρέας Πάτσης.