Στο εδώλιο θα καθίσει ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, με δίωξη από τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις: Athens Pride, Thessaloniki Pride και ΟΛΚΕ.

Σύμφωνα με το περιοδικό avmag.gr, η δίκη του Αχαιού πολιτικού αναμένεται για την Τετάρτη στις 8 Ιανουαρίου 2020 στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 9 – αίθουσα 5 – αριθμός πινακίου 5).

Ο πρώην βουλευτής καλείται να απολογηθεί για όσα ομοφοβικά είπε με πρόθεση δημόσια στην εκπομπή της Alpha TV “Αυτοψία” , “υποκινώντας σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους, κατά τρόπο που εξέθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενείχε απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, παραβιάζοντας το άρθρο 1 του αντιρατσιστικού νόμου 927/79” , όπως αναφέρεται από τις οργανώσεις.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, ο Νίκος Νικολόπουλος είχε πει: «είναι μια καινούρια εφεύρεση ο όρος ομοφοβικός. Είναι άλλο η συμπεριφορά και άλλο το πρόσωπο. Άλλο η πράξη και άλλο ο δράστης… αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι τέλους και το δικαίωμα το δικό μου και πολλών άλλων – πιστέψτε με – είναι η συντριπτική πλειοψηφία ότι υπάρχει μόνο άρσεν και θήλυ. Ότι δεν υπάρχει ουδέτερο».

Η Βουλή στις 2 Νοεμβρίου 2016 είχε απορρίψει αίτημα άρσης της ασυλίας του.