Δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, που αγωνίζεται ως δανεικός στον Πανιώνιο από τον Παναθηναϊκό και ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος φοράει τη φανέλα της Λεβερκούζεν από το 2017, βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία 50 ταλέντα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (UEFA.com), οι ποδοσφαιριστές που χρειάζεται να προσέξουν και να παρακολουθήσουν το 2020 οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης είναι 50 και οι δυο Έλληνες είναι ανάμεσα στα golden boys της Γηραιάς Ηπείρου.

Πέρα από τους δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη λίστα μερικά σπουδαία ταλέντα και ονόματα, όπως ο Μέισον Γκρίνγουντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διανύει το 18ο έτος της ηλικίας του, ο Ζεαν Κλερ Τοντιμπό που αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι της Άρσεναλ, αλλά και ο Ανσού Φατί που είναι μόλις 17 ετών κι αγωνίζεται επίσης στην Μπαρτσελόνα.

Για τους δύο Έλληνες παίκτες αναφέρει η UEFA χαρακτηριστικά:
Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Ελλάδα, 19 – Παναθηναϊκός): Δανεικός στον Πανιώνιο, ο εξτρέμ σκόραρε δύο φορές στο τέλος του παιχνιδιού, ως αλλαγή το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένου ενός γκολ έναντι του Ολυμπιακού. Ο Εμμανουηλίδης, γεννημένος 24.10.2000, έχει τρία γκολ σε οκτώ ματς με τον Πανιώνιο, ενώ είναι διεθνής με την εθνική Ελπίδων.

Παναγιώτης Ρέτσος (Ελλάδα, 21 – Λεβερκούζεν: Ο Έλληνας αμυντικός έχασε την περσινή σεζόν λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, αλλά ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού είναι και πάλι ενεργός. Αγωνίζεται και πάλι στην Bundesliga, είναι ένας πολύ δυνατός αμυντικός και κίνδυνος – θάνατος στα στημένα.