Κάθετοι είναι οι κύκλοι της δημοτικής αρχής για το θέμα του άνθινου ρολογιού στην πλατεία Τριών Συμμάχων και τη ριζική ανασκευή των μηχανισμών του, από τη στιγμή που κάθε τόσο χαλάει και οι δείκτες του δείχνουν ότι να 'ναι. 

Το έργο θα προχωρήσει και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2020. Η μελέτη για την αντικατάσταση των μηχανισμών και την επιδιόρθωσή του, είναι άλλωστε έτοιμη και ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει, με βάση τα όσα έχουν καταρτιστεί, τα 18.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο επαγγελματίας που είχε προκύψει μέσα από το διαγωνισμό για να αναλάβει το έργο είχε ζητήσει ένα ποσό από τα 18.000 ευρώ μπροστά, προκειμένου να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται για τις εργασίες. 

Κάπου εκεί το πράγμα είχε "κολλήσει". Σύμφωνα με κύκλους όμως της δημοτικής αρχής τα εμπόδια αυτά θα ξεπεραστούν αφού είναι πάγια βούληση του δημάρχου και των συνεργατών του, να προχωρήσει το έργο, κρίνοντάς το απαραίτητο, καθώς το άνθινο ρολόι της Τριών Συμμάχων αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και γενικότερα της Πάτρας. 

Μην ξεχνάμε ότι τις δεκαετίες του '70 και του '80 πρωταγωνιστούσε στις καρτ ποστάλ της Πάτρας και η εικόνα του ήταν μία από αυτές που αποτελούσε διαφήμιση για την πόλη, παίζοντας ρόλο και στην τουριστική δυναμική της αχαϊκής πρωτεύουσας. Το να βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση σαν και αυτή που ξέρουμε την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία είναι κάτι που δεν τιμά την πόλη και την εικόνα της. 

Για αυτό, το έργο θα προχωρήσει, σύμφωνα πάντα με κύκλους της Μαιζώνος, που υπενθυμίζουν όμως, ότι δεν ευθύνεται η νυν δημοτική αρχή για την τωρινή του κατάσταση, αλλά η διαχρονική εγκατάλειψη που είχε υποστεί από το 2000 και μετά.

Μάλιστα, πρόθεση του δήμου είναι να προχωρήσει και σε παρεμβάσεις για τη διακόσμησή του με γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα, έτσι ώστε εκτός από την αντικατάσταση της λειτουργίας του, να αλλάξει ριζικά και η εικόνα του, θυμίζοντας σε όλους της εποχές εκείνες που το ρολόι ήταν καρτ ποστάλ με έντονα ζωηρά χρώματα που έβγαζαν προς έξω άνοιξη και αισιοδοξία.