Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μήλα με επικάλυψη καραμέλας!

Αρχικά πλένουμε τα μήλα πολύ καλά, τα σκουπίζουμε και τα τρυπάμε στο κάτω μέρος με καλαμάκια για σουβλάκι ή για γλειφιτζούρια.

Σε ένα μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, γλυκόζη, ζάχαρη και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε καλά να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια αφήστε το μίγμα να ηρεμήσει, σκουπίζοντας κατά διαστήματα τα τοιχώματα της κατσαρόλας να μην κολλήσει η καραμέλα.

Βράστε το μίγμα να φθάσει τους 149-154 βαθμούς Κελσίου, αν έχετε θερμόμετρο, αλλιώς δοκιμάστε ρίχνοντας ένα κουταλάκι το σιρόπι σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν το σιρόπι σχηματίζει σκληρές, εύθραυστες κλωστές, τότε είναι έτοιμο. Αυτό συμβαίνει σε περίπου 30 λεπτά.

Στρώστε σε ένα ταψάκι λίγη λαδόκολλα για να βάλετε επάνω τα καραμελωμένα μήλα.

Αμέσως μόλις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βουτάμε τα μήλα σε αυτήν. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε λίγο πάνω από την καραμέλα έτσι ώστε να στραγγίξει η περίσσεια.

Έπειτα τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.

Πηγή: govastileto.gr