Υλικά
6-7 ντοματίνια ή 1 μέτρια ντομάτα
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
1 αυγό βραστό
60 γρ. τυρί (γραβιέρα ή κασέρι)
½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι βρασμένο (μπορεί να είναι περίσσευμα προηγούμενης ημέρας)
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κόβουμε σε κυβάκια την ντομάτα (αν προτιμήσετε τα ντοματίνια μπορείτε να τα κόψετε στη μέση). Προσθέτετε το καλαμποκι, το τυρί σε κυβάκια και το ρύζι. Στη συνέχεια προσθέτετε το βρασμένο αυγό σε μικρά κομμάτια. Καλό είναι το αυγό να μην είναι παραβρασμένο. Θέλουμε να έχει ψηθεί το ασπράδι και ο κρόκος να είναι ελαφρά υγρός. Με αυτό τον τρόπο, ο κρόκος θα ανακατευτεί με τη σάλτσα και η σαλάτα θα γίνει πιο γευστική. Αναμιγνύουμε καλά τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, την προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Πηγή: neadiatrofis.gr