Το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας στο Μαίναλο είναι ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας στην Αρκαδία και ένα από τα δημοφιλέστερα της Ελλάδας.

Αυτά τα Χριστούγεννα το χιονοδρομικό στο Μαίναλο πλημμύρισε κόσμο για σκι στο παχύ χιόνι, ενώ βάζει υποψηφιότητα ως κορυφαίος προορισμός και για το τριήμερο των Φώτων.

Το Μαίναλο, απέχει σχεδόν δύο ώρες από Αθήνα, με καλό οδικό δίκτυο. Το Μαίναλο είναι βουνό της Πελοποννήσου στον νομό Αρκαδίας με υψηλότερη κορυφή στα 1.981 μ. Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας.
Το χιονοδρομικό στο Μαίναλο, κατοικία του Θεου Πάνα.

Το βουνό των θρύλων και των παραδόσεων, κατοικία του τραγοπόδαρου θεού των βοσκών Πάνα και τόπος των Νυμφών. Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στην περιοχή Οστρακίνα του Μαινάλου και αποτελεί το πλησιέστερο στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο.

Όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr το χιονοδρομικό στο Μάιναλο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1965 και ανήκει στα τρία παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Σήμερα, ύστερα από μια σημαντική σειρά αλλαγών και βελτιώσεων, λειτουργεί με σύγχρονες εγκαταστάσεις, προσφέροντας στους λάτρεις του σκι, και όχι μόνο, μοναδικές εμπειρίες.