Υποδέχθηκαν στα κρατητήρια τον καινούργιο χρόνο τα μέλη μιας «θηλυκής» σπείρας με δυο ανήλικα κορίτσια, που διέρρηξαν το σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην περιοχή του Μανταμάδου στην Λέσβο και άρπαξαν από το εσωτερικό του κοσμήματα και άλλα τιμαλφή αξίας 3.900 ευρώ.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του τμήματος Αγίας Παρασκευής, εξαρθρώθηκε εν τη γενέσει της η σπείρα και συνελήφθησαν οι τρεις Ελληνίδες, μια 22χρονη, μια 17χρονη και μια 14χρονη που, το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, παραβίασαν την είσοδο του σπιτιού μιας 68χρονης από το οποίο τα πολύτιμα αντικείμενα και διέφυγαν με ένα Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο 18χρονος επίσης Έλληνας συνεργός τους, όπως αναφέρει το protothema.

Όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο όχημα το οποίο κατασχέθηκε και σε βάρος των τεσσάρων νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή που περιλαμβάνει τους γονείς των δυο ανήλικων κοριτσιών για παραμέληση της εποπτείας τους και οδηγήθηκαν την Πρωτοχρονιά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.