Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου και την ανταλλαγή ευχών του Δημάρχου με δημότες και φορείς για το 2020.

Δεκάδες δημότες αντάλλαξαν ευχές με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ευχήθηκε σε όλους ο Μητροπολίτης  Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος κόβοντας το πρώτο κομμάτι της πίτας είπε ότι είναι για τον Δήμαρχο, για να έχει οικογενειακή υγεία και ευτυχία και δύναμη ώστε να συνεχίσει το έργο του για τον Δήμο και την πόλη.


Ο Δήμαρχος Πατρέων κόβοντας το πρώτο κομμάτι της πίτας είπε:

«Αυτό είναι για τα Άτομα με Ανάγκες, γιατί τα άτομα αυτά έχουν πολύ περισσότερες δυσκολίες».

Στον σύντομο χαιρετισμό του, είπε επίσης:

«Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά. Ας ευχηθούμε το 2020 στην πόλη μας να μην έχουμε ανάγκη για στέγη αστέγων, να μην ψάχνουμε να βρούμε πόρους για το δεκατιανό για τα παιδιά μας, να μην κοιτάζουμε να βρούμε τρόφιμα για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Έχουμε φθάσει σε μια εποχή που όλα αυτά θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν, να υπάρχει δουλειά για όλο τον κόσμο,

Τα παιδιά μας θα πρέπει να έχουν δουλειά με δικαιώματα, να μπορούν να ικανοποιούν τις σύγχρονές τους ανάγκες.

Όλα αυτά δεν γίνονται γιατί δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει στην χώρα μας και σε όλο τον πλανήτη η κυριαρχία των ολίγων, οι οποίοι όπου υπάρχει πλούτος και στην χώρα μας και στις γειτονικές χώρες και παντού, αντί να είναι ευλογία για το λαό, τρέχουν να τον πάρουν και να προκαλέσουν συνθήκες πολέμου, συνθήκες προσφυγιάς.

Είμαστε περισσότερο ώριμοι από ποτέ, μπορούμε όλοι ενωμένοι εμείς που είμαστε εδώ, όλος ο Πατραϊκός λαός να χτίσουμε το μέλλον μας ώστε το 2020 για να έχει ο λαός μας όλα αυτά που δικαιούται.

Δεν πρέπει να κυριαρχήσει η σήψη και η παρακμή και κάποιοι στο όνομα της δικής τους ευμάρειας, καταδικάζουνε λαούς άδικα σε φτώχεια και σε δυσκολίες.

Επομένως πρέπει να έχουμε δύναμη και κουράγιο, ενωμένοι, δυνατοί να κάνουμε το αυτονόητο να διώξουμε τα εμπόδια, να ανοίξουμε δρόμους  ώστε να ζήσουν οι άνθρωποι ευτυχισμένοι.

Χρόνια πολλά σε όλους. Να έχουμε μια χρονιά παραγωγική τέτοια που να κάνει την πόλη μας πολύ καλύτερη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ο Βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Τσιγκρής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Π. Παπαδόπουλος,  οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Πάτρα Ενωμένη»,  Ν. Παπαδημάτος, «Ώρα Πατρών», Γ. Ρώρος, «Πάτρα η Δική μας Πόλη», Ν. Τζανάκος, «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρ. Πατούχας. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Β. Αϊβαλής, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.