Έτοιμη να βάλει πλώρη για την ηγεσία των Εργατικών είναι η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, εκ των αρχιτεκτόνων του Κορμπινισμού, όπως τη χαρακτηρίζει ο Independent και σύμμαχος του Τζέρεμι Κόρμπιν, η οποία απολαμβάνει της υποστήριξης ανώτερων στελεχών της αριστερής πτέρυγας του κόμματος.

Η διαδικασία εκλογής του νέου ηγέτη των Εργατικών - μετά την ανακοίνωση του Κόρμπιν ότι παραιτείται στον απόηχο της πρόσφατης βαριάς εκλογικής ήττας- αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο με τον διάδοχό του να καλείται να ενώσει ένα κόμμα βαθιά διχασμένο με τις αριστερές πολιτικές του Κόρμπιν και τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού. Κι η νεαρή (ηλικίας 40 ετών) Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, με την ισχυρή μηντιακή παρουσία, που εκπροσωπεί μια βόρεια εκλογική περιφέρεια της χώρας, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τα ηνία των Εργατικών, όπως επιβεβαίωσε με άρθρο της στον Guardian.

H σκιώδης υπουργός Επιχειρήσεων των Εργατικών, πιστή στον απερχόμενο ηγέτη - μάλιστα τον αντικατέστησε τον περασμένο Ιούνιο σε κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων - θεωρείται άλλωστε ως το φαβορί της αριστερής πτέρυγας. Ξεδιπλώνοντας το όραμά της για το κόμμα η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι είπε ότι ο επόμενος επικεφαλής των Εργατικών θα πρέπει να υπέρμαχος ενός «προοδευτικού πατριωτισμού» - σε μια απόπειρα αποστασιοποίησης όπως εκτιμούν αναλυτές από τον Κόρμπιν, τον οποίο μερίδα των ψηφοφόρων του κόμματος κατηγόρησε ότι δεν στήριξε τις ένοπλες δυνάμεις και δεν υπερασπίστηκε αρκούντως την ασφάλεια της χώρας. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι στις πρόσφατες εκλογές πέρα από την αμφιλεγόμενη στάση που τήρησε το κόμμα στο θέμα του Brexit, υπήρξε κι ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης από πλευράς του εκλογικού σώματος σε πολιτικές των Εργατικών. Επέμεινε, ωστόσο, σε ένα βασικό σημείο, που καθόρισε τον «κορμπινισμό», δηλαδή την επιστροφή του πλούτου και της εξουσίας «στο λαό της Βρετανίας».
Η Λονγκ Μπέιλι είναι στενή φίλη με τη σκιώδη υπουργό Παιδείας Άντζελα Ρέινερ, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ετοιμάζεται να ανακοινώσει προσεχώς ότι θα τη στηρίξει για την ηγεσία του κόμματος, υποβάλλοντας παράλληλα την υποψηφιότητά της για την αντιπροεδρία των Εργατικών σε μια επανάληψη του διδύμου εξουσίας των Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν. Στους βασικούς αντιπάλους της Λονγκ Μπέιλι αναμένεται να περιλαμβάνονται ο σκιώδης Υπουργός Brexit σερ Κιρ Στάρμερ, η 40χρονη Λίζα Νάντι, πρώην σκιώδης υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ οι μόνοι που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής επισήμως τις υποψηφιότητές τους είναι η η σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών Έμιλυ Θόρνμπερι και ο βουλευτής Κλάιβ Λιούις.