Τους δικούς τους κωδικούς επικοινωνίας είχαν τα μέλη της σπείρας που διακινούσαν κοκαΐνη στην Πάτρα και που είχαν εξαπλώσει τα δίχτυα τους, αποκομίζοντας από την παράνομη δράση τους πολλά κέρδη, ξεπερνώντας τις 90.000 ευρώ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση την έρευνα της αστυνομίας, η σπείρα είχε διακινήσει τους τελευταίους επτά μήνες περισσότερα από 1.300 γραμμάρια κοκαΐνης, σε τουλάχιστον 1.250 περιπτώσεις. 

Η σπείρα αποτελούνταν από τέσσερα μέλη, τα δύο εκ των οποίων είναι αδέλφια. Ο αρχηγός τους ήταν ένας 33χρονος που φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος της σπείρας, οι άλλοι δύο ο 32χρονος και ο 31χρονος ήταν αυτοί που είχαν τον ρόλο του "βαποριού", ενώ η 25χρονη είχε το ρόλο του αποθηκάριου και του ατόμου που έλεγχε τα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η αύξηση της διακίνησης του συγκεκριμένου ναρκωτικού στην αγορά της Πάτρας το τελευταίο διάστημα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την σπείρα. Τα μέλη της, είχαν αναπτύξει τους δικούς τους κωδικούς στις συνομιλίες τους, έτσι ώστε να δυσκολέψουν το έργο του εντοπισμού τους, ενώ "έσπαγαν" τη διαδικασία της αγοροπωλησίας σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους. 

Το ένα γραμμάριο το είχαν ονομάσει ποτάκι ή κρασί ή καφέ, ενώ το μισό γραμμάριο το αποκαλούσαν ξάδελφο, ενώ τα ποσά που ζητούσαν ξεκινούσαν από 70 ευρώ και έφταναν τα 100 ευρώ το γραμμάριο. Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια του Ανακριτική Πατρών, στο κατώφλι του οποίου θα περάσουν την προσεχή Πέμπτη και οι τέσσερις συλληφθέντες.

Σε βάρος των τριών ανδρών και της μιας γυναίκας ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.