Αύξηση της κίνησης και του τζίρου τους είχαν στο σύνολο τους σχεδόν αυτές τις μέρες τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της Πάτρας. 

Τόσο τις ημέρες των Χριστουγέννων, παραμονή, αλλά και ανήμερα της γιορτής, αρκετοί Πατρινοί έδωσαν το παρών στα ρεβεγιόν που έγιναν, με πολλά καταστήματα να γεμίζουν από τον κόσμο.

Το ίδιο αναμένεται να σημειωθεί και την παραμονή της πρωτοχρονιάς, από το μεσημέρι και μετά, καθώς πολλά καφέ και μπαρ της Πάτρας, διοργανώνουν παραδοσιακά διάφορα party πριν από το ρεβεγιόν, με τους Πατρινούς να πηγαίνουν να πιουν τα ποτά τους, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος.

Φυσικά στο φουλ είναι οι κρατήσεις και στα περισσότερα ρεβεγιόν που γίνονται μετά τον ερχομό του νέου έτους, από τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς και μετά. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρο Στεργίου η κίνηση στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της Πάτρας, αλλά και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, σημείωσε μία αύξηση την εορταστική περίοδο, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιόδους του χρόνου, κάτι που γίνεται άλλωστε παραδοσιακά αυτές τις μέρες. 

Ωστόσο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυμάνθηκε στο ίδιο περίπου επίπεδο. Τα δύσκολα, έτσι και αλλιώς, έρχονται για τους επαγγελματίες της εστίασης μετά το τέλος των γιορτών, στο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί μέχρι το καρναβάλι. 

Σίγουρα πάντως οι εποχές εκείνες που ο κόσμος έβγαινε τις γιορτές ξοδεύοντας αρκετά χρήματα σε φαγητό και ποτά, κάνοντας clubbing, πηγαίνοντας σε ρεβεγιόν και όλα τα σχετικά, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί από ότι φαίνεται.

Οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και η κατανάλωση ακόμα και τις μέρες των γιορτών γίνεται με δισταγμό και είναι περιορισμένη.