Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» προκάλεσε χαώδεις εικόνες χθες στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού που σχηματίστηκε στην Κεντρική Ελλάδα.

Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων και των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας για την επέλαση της κακοκαιρίας οδήγησαν την Τροχαία στην απόφαση να κλείσει για ώρες την Αθηνών – Λαμίας, με συνέπεια χιλιάδες πολίτες να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους, και στα δυο ρεύματα, επί ώρες.

Η ταλαιπωρία των πολιτών προκάλεσε και την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, να ξεκινήσουν έρευνες για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Για το χθεσινό «αλαλούμ» με την κακοκαιρία, στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, τοποθετήθηκε και ο μετεωρολόγος – βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

Ο κ. Καλλιάνος δημοσιοποίησε δυο εικόνες από δημοσιεύματα που φιλοξενούσαν τις προειδοποιήσεις του για την κακοκαιρία και για τις δύσκολες συνθήκες στην Αθηνών – Λαμίας. «Είχα προειδοποιήσει εδώ και 3 ημέρες από κανάλια, ραδιόφωνα και όλα τα site της χώρας ότι η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας θα είναι απροσπέλαστη λόγω των χιονοπτώσεων. Το μόνο που δεν έκανα ήταν να πάω να στηθώ εγώ ο ίδιος στα διόδια των Αφιδνών και να μην αφήνω κανέναν να περάσει προς Μαλακάσα!» ανέφερε ο κ. Καλλιάνος για την κακοκαιρία και προσέθεσε:

«Μα είναι δυνατόν; Κάθε φορά τα ίδια; Έλεος δηλαδή! Τι άλλο να κάνουν οι Μετεωρολόγοι; Κρίμα, πολύ κρίμα για τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται τώρα εκεί αλλά θα έπρεπε να είχαν λάβει σοβαρά υπόψιν τους τα δελτία καιρού! Τώρα πια είναι αργά…»