Ξεκίνησε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων, η λειτουργία του Υπνωτηρίου - Ξενώνα Αστέγων του Δήμου, που βρίσκεται επί της οδού Μπουκαούρη 100 (στη διασταύρωσή της με την οδό Γούναρη). 

Φιλοξενούνται ως τώρα 12 συνάνθρωποι μας, για να προστατευθούν από το ψύχος. Η λειτουργία του συνεχίζεται και τις ημέρες των εορτών.

Το υπνωτήριο λειτουργεί από τις 8:00 το βράδυ  έως και τις 8:00 το πρωί και σε αυτό, εκτός από τη διανυκτέρευση, παρέχεται φαγητό και δυνατότητα ζεστού μπάνιου.

Το υπνωτήριο-Ξενώνα Αστέγων, το λειτουργεί και το διαχειρίζεται ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ). Αποτελεί πανελλαδικά το μοναδικό Ξενώνα τέτοιας δυναμικότητας που λειτουργεί χωρίς τη μεσολάβηση ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ ή ιδιωτικών εταιρειών. 

Εξασφαλίζονται με αυτό τον τρόπο, η ορθή λειτουργία της δομής, με κανονισμό λειτουργίας του ΚΟΔΗΠ, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και τα διαχειριστικά έξοδα του προγράμματος, που αξιοποιούνται από τον ΚΟΔΗΠ. 

Η προσέλευση των ατόμων που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν στο διάστημα της νύχτας, θα γίνεται κατά τις ώρες 8.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.

Για  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2610344263,  από τις 8:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. και από τις 8 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. 

Σε έκτακτη ανάγκη και μόνο έως τις 10:00 μ.μ., μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 6977752762.