Συγκλονισμένος ο Λάκης Λαζόπουλος στον αέρα της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα”. Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε για την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου, με τον οποίο συναντήθηκε για τελευταία φορά πριν από περίπου δέκα ημέρες στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει το zappit.

«Δεν θυμάμαι, αλλά είναι πολύ σύντομος ο χρόνος που ήμουν εκεί. Όλο αυτό το διάστημα συναντήθηκαν οι τροχιές μας, έχουμε κάνει και πάρα πολλές δουλειές μαζί. Δεν έκανε ποτέ σκόντο στην τέχνη του, δεν ασπάστηκε ποτέ κάτι φτηνό. Η μουσική του έχει φανερώσει όλη αυτή την κρυμμένη Ελλάδα της ψυχής, τους μυαλού.

Εκπαίδευσε την Ελλάδα μουσικά στο να συλλαβίζει και νοηματικά και μουσικά πολύ σπουδαία έργα. Είναι από τους σημαντικότερους συνθέτες, αλλά και ανθρώπους της εποχής, από τους πιο αξιοπρεπείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ο Θάνος είναι κομμάτι της ψυχής μας, είναι μεγάλο κομμάτι της ιστορίας.

Μπορώ να πω ότι πρώτη φορά είδα έναν άνθρωπο να παλεύει τον καρκίνο με μαθηματικά. Τα έβαζε κάτω κι έλεγε… έχω αυτά τα συμπτώματα, αυτές τις παρενέργειες, αυτά τα πράγματα, αυτό είναι καλό, αυτό είναι κακό, αυτό που καταλήγει;

Πρώτη φορά άκουγα μαθηματικές πράξεις στις σκέψεις που τις έβαζε για να πει αυτό καταλήγει στο θάνατο, καταλήγει στη ζωή… Ήταν τόσο “καθαρός” όσο ένα τραγούδι του. Η συμπεριφορά του ήταν πάντα “καθαρή” απέναντι στους ανθρώπους», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος.