Οι πάγκοι στήθηκαν στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων και οι μποναμάδες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, δίνοντας ένα άλλο χρώμα και ύφος στο όμορφο σημείο της Πάτρας που αυτές τις μέρες, τα τελευταία χρόνια, φιλοξενεί παραδοσιακά ένα κλασικό έθιμο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Οι πρωτοχρονιάτικοι μποναμάδες της Πάτρας είναι γιορτινοί και εκεί μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, από δώρα, κοσμήματα, γούρια και βιβλία έως και σκουφιά, γάντια και πασούμια.

Παρά το κρύο και το ψύχος που επικρατεί στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων οι μικροπωλητές που γυρίζουν από μέρος σε μέρος και συμμετέχουν σε εμπορικά πανηγύρια που έχουν την καταβολή τους από τα χρόνια του Βυζαντίου και έπειτα, έχουν στηθεί και περιμένουν τον κόσμο για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. 

Ο νέος χρόνος έτσι και αλλιώς θα τους βρει και πάλι στους πάγκους και στην προσπάθεια της βιοπάλης και της επιβίωσης που για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι πάντα και τόσο εύκολη. Οι μποναμάδες και φέτος έρχονται για να χαρίσουν ένα γιορτινό χρώμα στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων και να του δώσουν περισσότερη ζωή. 

Η κίνηση ήδη από το πρωί της Κυριακής, όπου στήθηκαν όλοι οι πάγκοι και πήραν θέση οι μικροπωλητές είναι αυξημένη, όμως ανασταλτικός παράγοντας για τον τζίρο των μποναμάδων φαίνεται ότι θα είναι και αυτή τη χρονιά (ήταν και πέρυσι) το τσουχτερό κρύο που επικρατεί.

Πάντως, όσοι θέλουν να πάρουν μία γεύση από το παραδοσιακό έθιμο της Πρωτοχρονιάς και να θυμηθούν κάποιες στιγμές από τα παιδικά τους χρόνια, τότε που οι μποναμάδες ήταν ακόμα πιο λαμπεροί και φανταχτεροί, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία βόλτα από την Τριών Ναυάρχων. 

Οι μποναμάδες θα βρίσκονται εκεί. Έως το βράδυ της παραμονής, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.