Ο Βασίλης Καλλίδης μίλησε σε γνωστό περιοδικό για όλους και για όλα.

Μίλησε για το πώς ήταν για εκείνον το 2019, για τις εμπειρίες και τα ταξίδια που έχει κάνει αλλά φυσικά και για το καλό φαγητό.

Ακόμη μία χρονιά, σε βλέπουμε στο πλευρό της Φαίης Σκορδά στην εκπομπή «Το πρωινό». Τι είναι αυτό που σε κάνει να συνεχίζεις αυτή τη συνεργασία;

Ακόμη μία χρονιά με τη Φαιούλα μας, που τη λατρεύω. Είναι πολύ προσιτή και πολύ προσγειωμένη, είναι ηθικότατη. Πολλοί ταξιτζήδες με ρωτάνε αν είναι όπως δείχνει.

Η Φαίη, λοιπόν, είναι ακριβώς όπως δείχνει και από κοντά δέκα φορές πιο ταπεινή και ηθική. Και είμαι πολύ περήφανος που δουλεύω μαζί της. Στο «Πρωινό», πλέον, νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου. Έχουμε αναπτύξει σχέσεις φιλικές και οικογενειακές. Ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας μάγειρας για να μπορεί να σταθεί στην τηλεόραση;

Θα είμαι ειλικρινής. Δεν παίζει ρόλο μόνο η μαγειρική στην τηλεόραση. Υπάρχουν πολύ καλοί μάγειρες. Απλά χρειάζεται να αγαπάς τον φακό και να σε αγαπάει και αυτός. Θέλει να μπορείς να μεταδώσεις το αίσθημα της αφής και της γεύσης στον τηλεθεατή, που εκείνη τη στιγμή δεν μπορεί να δοκιμάσει ούτε να μυρίσει.

Οπότε η παρατηρητικότητα, η γλαφυρότητα και η περιγραφικότητα είναι απαραίτητα στοιχεία για έναν μάγειρα στην τηλεόραση.

Μπορεί να αποτυπωθεί μία συνταγή τηλεοπτικά;

Εξαρτάται. Άλλος ποντάρει στην εικόνα, άλλος στην ευκολία, άλλος σε άλλον παράγοντα. Εγώ λέω αλήθεια. Λέω όλα τα μυστικά της συνταγής και δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ η εικόνα. Και καμένα να είναι λίγο, θα το πω. Δεν έχω πρόβλημα να κριθώ ως κακός μάγειρας, αν μου καεί λίγο η πίτα στην άκρη. Ποντάρω στην αλήθεια και στην ειλικρίνεια. Και νομίζω πως έχει πετύχει, καθώς φαίνεται από την αποδοχή του κόσμου, τόσο όσον αφορά την εκπομπή όσο και στον δρόμο.

Τι συνταγές σου ζητούν περισσότερο;

Συνταγές που μπορείς να αντικαταστήσεις τα υλικά με κάτι άλλο, συνταγές με υλικά που τα βρίσκεις παντού, για ζυμαρικά και για γλυκά.

Ένα φαγητό, για να είναι νόστιμο, πρέπει να είναι και ακριβό;

Όχι, βέβαια! Από πού να αρχίσω; Από τον τραχανά και τα γεμιστά ή από το σουβλάκι; Εμένα μου αρέσουν όλα τα φαγητά, είπε στο My tv.