Η εικόνα τσακίζει κόκαλα. 

Σε κάποια γειτονιά έξω από το κέντρο της Πάτρας δύο άστεγοι έχουν στρώσει τις κουβέρτες τους, έχουν αφήσει εκεί τα υπάρχοντά τους και το βιος τους, βρίσκοντας ένα απάγκιο για να ξαποστάσουν και να προφυλαχθούν από το κρύο που το τελευταίο διήμερο τσακίζει κόκαλα. 

Κάτοικος της περιοχής, τους έδωσε ένα πιάτο φαγητό βλέποντάς τους να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση κάτω από ένα υπόστεγο και στη συνέχεια κάλεσε τους αρμοδίους για τον ξενώνα των αστέγων, στη σχετική υπηρεσία του Κοινωνικού Οργανισμού, για να έρθουν να τους πάρουν και να τους μεταφέρουν στον ξενώνα του δήμου για να προφυλαχθούν από το κρύο, αφού η νύχτα που ερχόταν θα ήταν ψυχρή και παγερή. 

Οι άστεγοι όμως μετά από μερικές ώρες ήταν ακόμα εκεί. Προφανώς αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τους υπαλλήλους της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου και προτίμησαν το κρύο. Δεν είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται αυτές τις μέρες του κρύου και του ψυχρού κύματος που επικρατεί, στους δρόμους, στις πλατείες, στα υπόστεγα και στις εισόδους πολυκατοικιών. 

Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου για τους αστέγους είναι σε επιφυλακή. Όμως οι περισσότεροι από τους άστεγους σπανίως ακολουθούν τις οδηγίες των υπαλλήλων του δήμου. Προτιμούν το κρύο και τους δρόμους. Όπως και να έχει τέτοιες εικόνες, παραμονές Πρωτοχρονιάς και με τόσο κρύο έξω, είναι εικόνες γροθιά στο στομάχι.