Χαμός από κόσμο στο κέντρο της Πάτρας, τόσο το Σαββάτο, όσο και την Κυριακή όπου τα καταστήματα είχαν συνεχές ωράριο και ήταν ανοικτά.

Το τσουχτερό κρύο και η πτώση της θερμοκρασίας δεν στάθηκαν αρκετά για να πτοήσουν τον κόσμο της Πάτρας στο να κατέβει στο κέντρο και να απολαύσει το γιορτινό κλίμα που υπήρχε στην αγορά, με τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, αλλά και την πλατεία Γεωργίου με το χριστουγεννιάτικο χωριό της, να "βουλιάζουν" από την πολυκοσμία, ειδικότερα τις πρωινές ώρες. 

Ωστόσο, όλα αυτά δεν στάθηκαν και τόσο ικανά για να ζεστάνουν κάπως την αγορά που μετά την πτωτική πορεία που είχε η εμπορική κίνηση στα μαγαζιά τις μέρες των Χριστουγέννων, περίμεναν μία ανάκαμψη. Η ανάκαμψη αυτή ήρθε, αλλά σε μικρό σχεδόν αμελητέο βαθμό, με την αγορά να κλείνει το 2019, με αρνητικό πρόσημο. 

Μπορεί τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης να ήταν γεμάτα από θαμώνες, όμως, ο κόσμος με δυσκολία έμπαινε στα εμπορικά καταστήματα και όσοι προχώρησαν σε κάποιες αγορές ήταν μάλλον περιορισμένες και άκρως απαραίτητες.

Πάντως, το γιορτινό κλίμα και η ατμόσφαιρα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αλλά και της αναμονής της έλευσης του νέου χρόνου, βοήθησε άπαντες στο να ανεβάσουν κάπως την ψυχολογία τους και να τονωθεί το ηθικό τους, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. 


Φωτό -  georgefligos

Φωτό - georgefligos