Καταγγελία για συστηματικό εκφοβισμό με ομοφοβικά κίνητρα εις βάρος ενός νεαρού δημοσιεύει σε κείμενο της η σελίδα του Patras Pride στο facebook. 

Το κείμενο αναφέρει τα εξής: "Εδώ και τρία χρόνια, ο Γ. μόνιμος κάτοικος στην περιοχή της Ταραμπούρας Πατρών υφίσταται συστηματικό εκφοβισμό με ομοφοβικά κίνητρα.

Το φαινόμενο ξεκίνησε το 2016 όταν ο Γ. έστελνε έναν έφηβο της γειτονιάς του για να του αγοράζει κάποια πράγματα χωρίς να έχουν περεταίρω συναναστροφή. Έπειτα από κάποιο διάστημα ο έφηβος ξεκίνησε μαζί με άλλους φίλους του να εκφοβίζουν τον Γ., να τον απειλούν και να τον παρενοχλούν συστηματικά.

Τα περιστατικά του εκφοβισμού περιλαμβάνουν ύβρεις στο Facebook λόγω της ομοφυλοφιλίας του Γ., ενώ κλιμακώνονται με καθημερινές επιθέσεις στο σπίτι του, όπου ομάδες ατόμων είτε του φωνάζουν είτε του πετούν αντικείμενα (πέτρες, δυναμιτάκια, σκουπίδια, πορτοκάλια, αβγά, ντομάτες, φόλες).

Το αποκορύφωμα αυτών των τραυματικών ενεργειών ήταν η τοιχοκόλληση φωτογραφίας με το πρόσωπο του Γ. απέναντι απ’ το σπίτι του, ενώ συνοδευόταν με κακοποιητικά σχόλια.

Αυτά τα γεγονότα συνεχίζουν και γίνονται μέχρι σήμερα με τη συγκάλυψη της γειτονιάς, η οποία στην πλειοψηφία της υπερασπίζεται τους τραμπούκους.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι η αστυνομία παρ’ ό,τι έχει πληροφορίες για τα γεγονότα δεν έχει προβεί σε κάποια κίνηση υπεράσπισης του Γ. καθώς είναι γνωστό πως αυτοί οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί έχουν ομοφοβικά, σεξιστικά και τρανσφοβικά χαρακτηριστικά.  Ως αποτέλεσμα οι κακοποιητές δρουν ανενόχλητοι και έχουν την αστυνομία μαζί τους, ενώ ο Γ. βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο ίδιος ως μόνος και άνεργος δε διαθέτει την οικονομική δυνατότητα και στήριξη να προβεί σε πιο άμεσα διαδικαστικά μέτρα προστασίας του. Ωστόσο στις 7 Ιανουαρίου 2020 έχει οριστεί δίκη μετά από μήνυση του Γ. απέναντι σε έναν από τους κακοποιητές του.

Ως ομάδες Patras Pride και Blender καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια (Γούναρη) στις 7/1, από τις 9:00. Γκέι, μετανάστριες, τρανς, χοντρές, λεσβίες τους δρόμους θα γεμίσουμε και όλες τις πλατείες".