Τα χρόνια πάνε, οι στιγμές φεύγουν, τα γεγονότα φεύγουν και αυτά, όμως ορισμένα, ανάλογα με την σημασία τους μένουν, είτε στη μνήμη μας, είτε διαμορφώνοντας τις καταστάσεις που έρχονται.

Το βασικό καθήκον της δουλειάς ενός φωτορεπόρτερ είναι να βρίσκεται εκεί, να δίνει το παρών, σε όσο το δυνατόν περισσότερα και να τα καλύπτει σε άμεσο χρόνο, με τον καλύτερο τρόπο, τις κατάλληλες εικόνες, δηλαδή, που θα κρατούν τις στιγμές στον φακό και θα μεταφέρουν την σημασία τους και ίσως ακόμα και το μήνυμα τους, στο ευρύ κοινό. 

Στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος που βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά των γεγονότων, είναι ο φωτογράφος και φωτορεπόρτερ Μενέλαος Μιχαλάτος. H συνεργασία που έχει με την εφημερίδα "Πελοπόννησο" τον έχει μεταφέρει στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας και έτσι είναι πάντα εκεί, σε όλα τα γεγονότα και τις εκδηλώσεις, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα των όσων συμβαίνουν στην πόλη μας. 

Από πολιτιστικά καλλιτεχνικά events και συναυλίες, μέχρι πορείες και συγκεντρώσεις ή διαδηλωτές που διαμαρτύρονται, από επεισόδια με αναρχικούς και ΜΑΤ έως και μεγάλες μπασκετικές και ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, πηγαίνοντας από γήπεδο σε γήπεδο.

Ο φωτογραφικός φακός του Μενέλαου Μιχαλάτου έχει δει τα τελευταία χρόνια στην κυριολεξία τα πάντα και ο ίδιος, έχοντας το ταλέντο και την αντίληψη για να αντιλαμβάνεται εύκολα τα όσα συμβαίνουν γύρω του (το στοιχείο του ρεπόρτερ που δεν το έχουν απαραίτητα όλοι οι φωτογράφοι, αντίθετα ίσως είναι και σπάνιο), φροντίζει και τα μεταφέρει μέσα από φωτογραφίες, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα που συνεργάζεται.



Φωτογραφίες άλλοτε όμορφες και καλαίσθητες που έχουν κάτι να δείξουν από τις εκδηλώσεις που καλύπτουν και άλλοτε γεμάτες πάθος και ατμόσφαιρα που μεταφέρουν την ένταση των γεγονότων.

Σε κάθε περίπτωση ο Μενέλαος Μιχαλάτος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων και κάθε χρόνο σχεδόν τέτοια εποχή παρουσιάζει βίντεο με τις καλύτερες εικόνες των όσων κάλυψε κατά την διάρκεια του έτους. 

Βίντεο που προσφέρονται σαν ένα σύντομο εικονογραφικό φλας μπακ του κάθε έτους, έτσι για να θυμηθούμε τι έγινε τους δώδεκα μήνες που προηγήθηκαν, αλλά και που αποτελούν ταυτόχρονα ένα καλλιτεχνικά μονταρισμένο φωτογραφικό υλικό που αναδεικνύουν τα γεγονότα και σε τελική ανάλυση την αξία της είδησης. 

Δείτε το βίντεο είναι με τις καλύτερες εικόνες του Μενέλαου Μιχαλάτου από το 2019 για να θυμηθούμε μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό όσα έγιναν στην χρονιά που φεύγει. 


Newsworthy Photos of 2019 from Patras, Greece.