Πάνω από 267.000 αιτήσεις έγιναν σε όλη την επικράτεια για το κοινωνικό μέρισμα που αναμένεται να καταβληθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. 

Αν και δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος δείκτης για να αναδείξει αριθμούς και στοιχεία, θεωρείται σίγουρο ότι στην Πάτρα και στην Αχαΐα οι αιτήσεις που έγιναν για το μέρισμα ξεπέρασαν τις 20.000, κρίνοντας και μόνο από τον μεγάλο αριθμό των δικαιούχων του ΚΕΑ, αλλά και γενικότερα της φτώχειας και της ανεργίας που επικρατεί στην περιοχή. 

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ο αριθμός των δικαιούχων του ΚΕΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου (δηλαδή με βάση αυτών που έκαναν την αίτηση στις αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες), φτάνει τους 14.000 στην Πάτρα, ενώ με δεδομένο ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς ανήκουν στην τάξη των μακροχρόνια άνεργων, έχουν αρκετές πιθανότητες για να διεκδικήσουν το επίδομα των 700 ευρώ που αντιστοιχεί στο Κοινωνικό Μέρισμα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι θεωρούν ότι αποκλείστηκαν άδικα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έχουν περιθώριο να υποβάλουν ένσταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών απέστειλαν στη ΔΙΑΣ τον κατάλογο των δικαιούχων της έκτακτης ενίσχυσης, για να αρχίσουν οι τράπεζες να καταβάλλουν τα χρήματα από τη Δευτέρα και η διαδικασία να ολοκληρωθεί το αργότερο έως την τελευταία ημέρα του χρόνου. 

Τα αιτήματα των ενστάσεων συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.  Όσοι υποβάλουν ένσταση η οποία θα κριθεί βάσιμη, θα εισπράξουν το μέρισμα στις αρχές του έτους.