Πιο ειλικρινής από ποτέ η Μαρία Αλιφέρη.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι έχει βιώσει δυσκολίες. Ακόμη, αποκάλυψε ότι έχει αδυναμίες, ενώ εξομολογήθηκε αν δέχεται φλερτ.

Εσείς είστε γυναίκα παλαιάς κοπής.

Φυσικά και είμαι παλαιάς κοπής γυναίκα. Οι ρό­λοι του άνδρα και της γυναίκας είναι κορυφαίοι. Εγώ είμαι θηλυκό και σέβομαι το αρσενικό όπως φυσικά το ίδιο θέλω να κάνει και αυτό. ‘Εχουμε τον ρόλο μας ο καθένας. Οι γυναίκες με τους άνδρες ναι μεν είμαστε ίσοι, αλλά δεν είμαστε ίδιοι.

Θεωρείτε πως στις ημέρες μας τα νέα ζευγάρια έχουν μπερδέψει τους ρόλους;

Στεναχωριέμαι που το λέω αλλά όντως οι ρόλοι μπερδεύτηκαν. Επίσης, δεν φλερ­τάρουν πια. Όλοι πάνω από ένα τηλέφωνο ή υπολογιστή είναι. Το φλερτ θέλει ζεστασιά και προσωπική επαφή, δε θέλει κουμπιά. Ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω πως πολλά νέα παιδιά είναι έξυπνα και ταλαντούχα.

Μιλήσατε για φλερτ. Είστε πιστεύω μια γυναίκα που σίγουρα σας φλερτάρουν. Δόξα τω Θεώ (γελάει). Το φλερτ, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο έρωτας είναι δύναμη. Η ίδια η ζωή είναι έρωτας, ο σύντροφός μας, η δουλειά που κάνουμε, τα πράγματα που κάνουμε είναι έρωτας. Χωρίς έρωτα δεν υπάρχει ζωή. Είναι ένας έρωτας διαρκής.

Σας έχουν αγαπήσει τόσο όσο θα θέλατε;

Ποτέ δεν χορταίνει ο άνθρωπος από την αγάπη· θέλει πάντα κι άλλη. Αυτή είναι η φύ­ση του. Ωστόσο ο έρωτας διαφέρει από την αγά­πη. Στον έρωτα -κακά τα ψέματα- ερωτευόμαστε τον εαυτό μας, ενώ στην αγάπη μπαίνει ο άλλος μπροστά, δίχως κακίες, δίχως εγωισμούς.

Είστε μια αιώνια έφηβη με ψυχή παιδιού. Δεύτερες σκέψεις κάνετε; Είστε καχύποπτη ή καλοπροαίρετη με τους ανθρώπους;

Εμείς αποφασίζουμε αν θέλουμε να είμαστε, κα­λοπροαίρετοι ή όχι. Επίσης εμείς αποφασίζουμε αν θέλουμε να είμαστε καλοί ή καθάρματα. Εμείς αποφασίζουμε τα πάντα. Αυτό που πλέον γνωρίζω είναι πως δεν συμφέρει να είσαι κακός. Δηλητηριάζεσαι! Ενώ όταν είσαι καλοί, καλο­προαίρετος σε γαληνεύει μέσα σου και σε ενώνει με τον εαυτό σου. Αυτό είναι το μυστικό της ζωής. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.

Ωστόσο άνθρωποι είμαστε και λάθη κά­νουμε. Σας έχουν πληγώσει ή προδώσει;

Έχω πληγωθεί και έχω «γονατίσει» στη ζωή μου πάρα πολλές φορές. Αλλά έχω σηκωθεί και άλλες τόσες, γιατί μόνο εμείς αποφασίζουμε αν θα σηκωθούμε ή αν θα κρατήσουμε κακία. Η τροφή της ψυχής μας είναι η αγάπη και η καλοσύνη. Δεν είναι τα δηλητήρια. Στο τραπέζι σου βάζεις δηλητήριο; Όχι! Βάζεις το καλύτερο φαγητό.

Είστε δυναμική γυναίκα. Ως άνθρωπος είστε δυνατή;

Δεν είμαι δυνατή, ωστόσο το προσπαθώ. Όποιος πει ότι είναι δυνατός, είναι τζούφιος. Πιστεύω πως όταν ο άνθρωπος γνωρίζει τις αδυναμίες του, τότε είναι δυνατός. Εγώ γνωρίζω τις δικές μου αδυναμίες σε μεγάλο βαθμό. Άρα τις διαχειρίζομαι.

Εχετε αδυναμίες πολλές;

Ενα σωρό (γελάει)! Το θέμα είναι να μπορώ να τις διαχειρίζομαι.

Πηγή: Grande