Δεν τα κατάφερε τελικά η Γιαννούλα, το ανάπηρο αρνί, που είχε σώσει στον χιονισμένο Ψηλορείτη ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο και το μετέφερε τον περασμένο Νοέμβριο σε φάρμα της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με την Πατρίς, η Γιαννούλα “έσβησε” ήρεμα στο κρεβατάκι της, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, λόγω λοίμωξης και παρά τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας της φάρμας που φροντίζει κακοποιημένα ζώα αλλά και του κτηνιάτρου που το επισκεπτόταν καθημερινά.

Η γυμνάστρια Νίκη Μανολάκη, η οποία είχε υιοθετήσει το αρνάκι με τον σημερινό σύζυγό της πλέον Ανδρέα Γεωργόπουλο, πληροφορήθηκε με μεγάλη λύπη ότι η Γιαννούλα, που πάλεψε τόσο πολύ για να ζήσει, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε.

“Ήταν άρρωστη περίπου 20 μέρες. Κάποια λοίμωξη που προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια, δεν βοηθούσε και η κατάστασή της. Κατέπεσε τις τελευταίες μέρες. Δεν μπορούσε ούτε με το καροτσάκι να περπατήσει. Η Μαρία, η ιδιοκτήτρια της φάρμας, έκανε τα πάντα για να την κρατήσει στη ζωή. Πήγαινε κτηνίατρος κάθε μέρα. Αλλά χθες έσβησε ήρεμα στο κρεβατάκι της”, αναφέρει.

Η ιστορία της Γιαννούλας είχε ευαισθητοποιήσει πάρα πολλούς ανθρώπους, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η προσπάθεια της Νίκης και του Ανδρέα να τη μεγαλώσουν στο διαμέρισμά τους στον Πόρο.

Πέρυσι τον Νοέμβριο τη συνόδευσαν με αεροπλάνο της Aegean, που προσφέρθηκε να κάνει τη μεταφορά παρά τις δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες μέχρι την ολλανδική φάρμα, όπου μπορούσε να κινείται άνετα στη φύση με το αναπηρικό καροτσάκι της.


Πηγή: cretalive.gr, Πατρίς