Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στη σερβική ιστοσελίδα «Sport Klub» και μίλησε για τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα όσα έζησε στο ΝΒΑ, αλλά και στην επιστροφή του στην Ευρώπη, αποκαλύπτοντας πως πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό είχε τους ερυθρόλευκους στο μυαλό του.

Ακόμα ο Kill Bill σχολίασε τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο τριφύλλι, αλλά και αυτή με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι με τον «Ντούντα» είχε τα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια.

Παράλληλα, ο Σπανούλης μίλησε για τον Ολυμπιακό και τη μεταγραφή του στους ερυθρόλευκους, υπογραμμίζοντας πως ήταν ευλογία, αλλά και το πεπρωμένο του προκειμένου να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς: «Πρέπει να αρπάζεις τις ευκαιρίες που σου εμφανίζονται στη ζωής σου και στην καριέρα σου, όπως την ευκαιρία να δουλέψεις με καλούς προπονητές. Ο Ομπράντοβιτς ήταν ένας από αυτούς. Ήμουν μέρος της ομάδας του, μου άρεσει να δουλεύω μαζί του. Είμαι ευγνώμων και χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του».

Για το τι δεν πήγε καλά στο ΝΒΑ: «Ήταν μια καλή εμπειρία για μένα ως άνθρωπο, αλλά μία κακή εμπειρία μπασκετικά. Δεν ήμουν στη σωστή ομάδα την σωστή στιγμή. Ήθελα να πάω στο ΝΒΑ να ζήσω το παιδικό μου όνειρο. Όταν είδα ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα φανταζόμουν, αποφάσισα να γυρίσω στην Ευρώπη

Δεν υπήρχε καλή συνεννόηση με τον προπονητή. Υπήρχε διαφωνία για το ρόλο μου, το χρόνο συμμετοχής. Ο προπονητής δεν με ήξερε καθόλου. Αποφάσισα να μιλήσω με τον GM για την παρανόηση. Το πιο σημαντικό πράγμα για τους Ευρωπαίους είναι να δουλεύουν με προπονητές που τους πιστεύουν».

Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό το 2007: «Ήταν απόφασή μου, αν και είχα πολλές προτάσεις. Όπως έχω πει, ο Παναθηναϊκός ήταν μια καλή ομάδα με καλό προπονητή, μια ομάδα που ήξερε να νικά. Εγώ ήθελα να είμαι σε μια ομάδα αουτσάιντερ με θέληση για νίκες. Αυτή η ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός. Για πολλούς λόγους δεν συνέβη τότε, αλλά επέστρεψα στον Παναθηναϊκό».

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακο: «Το μόνο που ξέρω είναι ότι μάλλον ήταν καρμικό να καταλήξω στον Ολυμπιακό. Σε πολλές περιπτώσεις με ήθελε η ομάδα. Μια ομάδα που δεν είχε κατακτήσει τίποτα για 15 χρόνια, με ζήτησε. Ήταν μεγάλη η πρόκληση και το κίνητρο να κάνω κάτι σπουδαίο με αυτή.

Για μένα ο Ολυμπιακός είναι πια οικογένεια, το πεπρωμένο μου. Είναι ευλογία όσα έχω καταφέρει με την ομάδα. Ήξερα σε τι κατάσταση ήρθα. Ποτέ δεν ήθελα να είμαι στον ομάδα με τα μεγαλύτερα ονόματα, στο φαβορί».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Είναι ξεχωριστός για εμένα, ένας δάσκαλος και τεράστια πηγή έμπνευση. Έπαιξα το καλύτερό μου μπάσκετ μαζί του. Θα είμαι πάντα ευγνώμων που συνεργαστήκαμε. Θέλει την πειθαρχία και σε κάνει να περνάς τα όνειρα. Σου βγάζει τον καλύτερο σου εαυτό».