Με προφανή κίνδυνο για το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου, η διάβρωση της ακτής και συγκεκριμένα της αμμολωρίδας συνεχίζεται από την θάλασσα.

Όπως έκαναν γνωστό οι κάτοικοι της Αρετής, στο δρόμο προς τις εγκαταστάσεις της “Κοτύχι ΑΕ” η θάλασσα “κατάπιε” σημαντικό τμήμα της ακτής και αν δεν ληφθούν μέτρα θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. 

Πρωτοφανής διάβρωση της ακτής σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στην παραλία της Αρετής και συγκεκριμένα στο δρόμο προς τις εγκαταστάσεις της δημοτικής συνεταιριστικής ιχθυοτροφικής εταιρίας ΚΟΤΥΧΙ ΑΕ.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αρετής, Περικλής Δρακιάς κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου αφού η διάβρωση είναι πρωτοφανής στα χρονικά ενώ ο δρόμος είναι κυριολεκτικά ''βομβαρδισμένος'' δυσκολεύοντας την πρόσβαση εργαζόμενων και επισκεπτών Στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου.

Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα!!!!” σημειώνουν οι κάτοικοι της περιοχής στην ανακοίνωση. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό τα προβλήματα θα είναι αρκετά μεγάλα και ίσως να μη μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα.


Πηγή:ilialive.gr