Γεμάτο από κόσμο ήταν σχεδόν όλες τις ώρες το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Αιγίου, το περασμένο διήμερο, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν το πλούσιο από δράσεις και εκδηλώσεις πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, προκειμένου να προσελκύσουν ακόμα περισσότερο κόσμο. 

Δεν ήταν λίγοι οι Πατρινοί που εκμεταλλεύτηκαν την αργία του περασμένου διημέρου και έκλεψαν λίγο χρόνο από τις στιγμές που περνούσαν στο σπίτι τους για να πεταχτούν μία βόλτα στο Αίγιο και να δουν από κοντά το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο που έχει στηθεί εκεί και που ασφαλώς τις νύχτες με τα φώτα και τα στολίδια του γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό. 

Ειδικότερα το βράδυ της Πέμπτης, της επόμενης ημέρας μετά τα Χριστούγεννα, επικράτησε πανζουρλισμός στο πάρκο του Αιγίου, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι δύο ημέρες που το πάρκο στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων συγκέντρωσε κόσμο.

Πριν από τα Χριστούγεννα γινόταν και πάλι χαμός, με τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους να το επισκέπτονται, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το πάρκο δέχτηκε και εκδρομείς - μαθητές από σχολεία της γύρω περιοχής. 

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε ο κόσμος ήταν τόσος που δεν μπορούσε κανείς να βρει μία θέση για να παρκάρει στους γύρω δρόμους του Αιγίου. Το πάρκο αποτέλεσε πόλο έλξης όχι μόνο για τους Πατρινούς και τους Αιγιώτες, αλλά και για κατοίκους της Κορινθίας ή και άλλων περιοχών έξω από την Αιγιάλεια και την Αχαΐα. 

Η κίνηση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει και επιπλέον αύξηση αφού συνήθως στο Αίγιο έρχονται αυτή την περίοδο για διακοπές αρκετοί ξενιτεμένοι Αιγιώτες που μένουν στην Αθήνα ή σε άλλα μέρη ή ακόμα και ομογενείς του εξωτερικού που κατάγονται από την Αιγιάλεια. 

Μέχρι στιγμής έτσι το στοίχημα που έχουν βάλει οι Αιγιώτες για να μετατραπεί η πόλη τους σε σημείο αναφοράς για τα Χριστούγεννα, στα Τρίκαλα της Πελοποννήσου, έλκοντας κόσμο και επισκέπτες, μπορεί να κερδηθεί. Αλλά χρειάζεται όραμα, σχέδιο και υπομονή.