Παρά την προσπάθεια που έχει κάνει η δημοτική αρχή για την ενίσχυση του στόλου των κάδων απορριμμάτων, αν κρίνουμε την εικόνα που υπάρχει στις γειτονιές της πόλης, δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου φέτος ο τομέας υπηρεσίας καθαριότητας προχώρησε στην προμήθεια 1.400 κάδων, συντηρήθηκαν 900 και τοποθετήθηκαν συνολικά στους δρόμους της Πάτρας 1.300 καινούργιοι και επισκευασμένοι.

Παρόλα αυτά στις γειτονιές της Πάτρας, οι περισσότεροι από τους κάδους είναι στο φουλ, σπάνια θα βρεις μέρες που να μην είναι γεμάτοι, ενώ αρκετές φορές τα σκουπίδια είναι τόσα που υπερχειλίζουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία αντιαισθητική εικόνα. 

Η φωτογραφία είναι από την Λαγκαδά και Ίμβρου. Μετά τα παράπονα που έγιναν από τους κατοίκους της περιοχής η δημοτική αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση ενός κάδου. Ο κάδος όμως αυτός εξυπηρετεί και την γειτονική οδό της Θάσου, όπου εκεί δεν υπάρχει κανένας. Πρόκειται στην ουσία για δύο διαφορετικές γειτονιές της Πάτρας. 

Αποτέλεσμα αυτού είναι η εικόνα που βλέπουμε και που έχει ανέβει στην σελίδα "Πάτρα αυτά που δεν λέγονται". Το παράδειγμα δεν είναι μεμονωμένο, υπάρχει και σε άλλες γειτονιές και περιοχές της Πάτρας. Ο δήμος παραγγέλνει και τοποθετεί κάδους, όμως αυτοί δεν φτάνουν και επιπλέον κάποιοι από εμάς για τους δικούς μας λόγους τους καταστρέφουμε. 

Σύμφωνα πάντως με την δημοτική αρχή μέσα στη νέα χρονιά θα γίνει και επιπλέον παραγγελία κάδων για το θέμα των σκουπιδιών, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της παραγγελίας που έχει γίνει για τους κάδους ανακύκλωσης.