Η πλατεία «Παναχαϊκής» και η πλατεία Γεωργίου, παίρνουν την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, την σκυτάλη των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Στην πλατεία «Παναχαϊκής» στις 6:00 το απόγευμα  η ομάδα θεατροπαιδαιδαγωγικής δράσης «Τσικαρόκαζάτατα», θα παρουσιάσει το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα», η Μάγισσα που μισούσε τα Κάλαντα.

Πρόκειται για μία θεατρική διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με μουσική, ακροβατικά, θεατροπαιχνίδια, τραγούδι και χορό.

Ακολουθεί Θεατρικό παιχνίδι από το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, το οποίο θα παρουσιάσει «10 τουλάχιστον τρόπους» για να… ζεστάνεις μια καρδιά «κατεψυγμένη», μέσα από παιχνίδι, χαρά, φαντασία και δράση.


Στις 8:30 το βράδυ «αφετηρία» για ένα Xριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη έως το Παρίσι…θα γίνει η πλατεία Γεωργίου. 

Από την ανατολή ως τη δύση, το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Orient Express» υπόσχεται μια ακουστική βραδιά που θα μας παρασύρει νοερά να ακολουθήσουμε το δρομολόγιο του θρυλικού Orient Express, από την Κωνσταντινούπολη, την Βιέννη, την Βουδαπέστη και το Παρίσι.

Στο Χριστουγεννιάτικο ταξίδι του οδηγός μας, ο δεξιοτέχνης σολίστας Κυριάκος Γκουβέντας μαζί με την ομάδα βιολιστών «Της Στέγης του Κόσμου», οι οποίοι θα μας ξεναγήσουν σε ένα μουσικό οδοιπορικό, επηρεασμένο από τις μουσικές και τα τραγούδια της φημισμένης αυτής διαδρομής. 

Ένα «δρομολόγιο» με βαγόνια τις μουσικές του κόσμου και «ατμομηχανή» την ακωδικοποίητη μαγεία της Ανατολής και τον ανεκτίμητο ήχο των βιολιών. Ένα μουσικό οδοιπορικό, με ανατολίτικες μελωδίες και τραγούδια της Πόλης, Βιεννέζικα βαλς, Αργεντινικα τάνγκο, Ισπανικά πάσο ντομπλε, Γαλλικά τραγούδια της Εντίθ Πιαφ, Σουίνγκ, Πόλκες, Ουγγαρέζικους χορούς και τσάρδας, σε μια παριζιάνικη ατμόσφαιρα της εποχής του μεσοπολέμου, απο το καφέ αμάν ως το καφέ σανταν. 

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα  Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.