Ισχυρή εκπροσώπηση θα έχει η Αχαΐα στην Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων (Σ.τ.Α.) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την κεντρική εφορευτική επιτροπή. Συγκεκριμένα, 3 Αχαιοί Οικονομολόγοι κατέγραψαν εξαιρετική επίδοση με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο-Σ). Πρόκειται για τους:

  1. Γιώργο Κουτρουμάνη, Ορκωτό Λογιστή και επί σειρά ετών Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος μάλιστα εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Πανελλαδικά στο Εκλογικό Διαμέρισμα της Υπόλοιπης Επικράτειας.
  1. Γιώργο Ευθυμιόπουλο, Στέλεχος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο οποίος εκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά.
  1. Λυκούργο Σταυρουλόπουλο, Στέλεχος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, με μακρά εμπειρία στην διαχείριση Έργων Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ, ο οποίος για πρώτη φορά έθεσε υποψηφιότητα.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Δυτικής Ελλάδας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, δήλωσε τα ακόλουθα: « Οι συνάδελφοι οικονομολόγοι εξέλεξαν για μια ακόμη φορά πρώτη δύναμη την παράταξη μας και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές. Η Αχαΐα είχε σημαντική συμβολή και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, δίνοντας στην παράταξη μας ποσοστά της τάξης του 50%. Το αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι οι συνάδελφοι οικονομολόγοι αναγνώρισαν το έργο που έχει επιτελεστεί στο Περιφερειακό μας τμήμα τα τελευταία χρόνια για την ενδυνάμωση του επιστημονικού μας φορέα και την προάσπιση των συμφερόντων όλων των μελών μας. Παράλληλα όμως, ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων ακόμα πιο ψηλά, για ένα Επιμελητήριο όλων των οικονομολόγων, ανεξαρτήτως παρατάξεων και ιδεολογιών, χωρίς αποκλεισμούς, όπως ακριβώς ήταν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων στις φετινές εκλογές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την μεγάλη τιμή που μας έκαναν εκλέγοντας τρείς Αχαιούς από την «ΔΗ.ΚΙ.Ο-Σ» στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.»