Ρεκόρ παραγωγικότητας στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου, όπου όλον τον Δεκέμβρη οι μαθητές της σχολής εργάστηκαν πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις για εκδηλώσεις που δεν σταμάτησαν να έρχονται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα! Όλο τον Δεκέμβρη παρασκευάστηκαν περίπου 3000 μελομακάρονα, 500 μπισκοτόσπιτα, 400 κουραμπιέδες και άλλα τόσα καρυδάτα ώστε να μοιραστούν σε όλη την πόλη και να μεταδώσουν την γλυκιά γεύση των Χριστουγέννων!

Οι εορταστικές βεγγέρες ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου όπου την έδρα των σχολών της ΕΠΑ.Σ επισκέφθηκαν οι μαθητές και καθηγητές του ΣΔΕ Μεσολογγίου ώστε οι μαθητές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης να τους βοηθήσουν να παρασκευάσουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Οι μαθητές του ΣΔΕ έβαλαν τα σκουφιά και τις ποδιές τους και με τους μαθητευόμενους μάγειρες έπλασαν, έψησαν και άχνισαν διασκεδάζοντας παράλληλα με το χαρούμενο κλίμα των ημερών!

Στις 7 Δεκεμβρίου οι μαθητές των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου ώστε να μοιράσουν γλυκίσματα κατά την διάρκεια της έναρξης φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης!

Στις 8 Δεκεμβρίου η ΕΠΑ.Σ ήταν προσκεκλημένη στο 4ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη γιορτή για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του σχολείου. Οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου κλήθηκαν να παρασκευάσουν μπισκοτόσπιτα για τους μικρούς μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην διαδικασία!

Τις εγκαταστάσεις του 6ου Δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου επισκέφθηκαν οι μαθητευόμενοι μάγειρες και ξενοδοχοϋπάλληλοι της ΕΠΑ.Σ την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, μετά από πρόκληση των μαθητών του δημοτικού για να παρασκευάσουν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και μπισκοτόσπιτα! Στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού οι μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης παρακολούθησαν “master class” για την παρασκευή μπισκότων κανέλλας ενώ οι υπόλοιπες τάξεις απολάμβαναν την δημιουργία μπισκοτόσπιτων!

Στις 16 Δεκεμβρίου η ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου “ανέβηκε” στο γειτονικό Αγρίνιο για να επισκεφθεί το 6 δημοτικό σχολείο της πόλης. Εκεί οι μαθητές τη δευτέρας τάξης του σχολείου δημιούργησαν με τους μαθητές της ΕΠΑ.Σ μπισκοτοδημιουργίες!

Στις 17 Δεκεμβρίου στο “Σπιτάκι των παιδιών” που έστησε ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου για τα φετινά Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του 1ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου και παρευρέθηκαν μαθητές των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων για να μοιράσουν μελομακάρονα στους μαθητές που τραγουδούσαν τα κάλαντα στον πεζόδρομο της πόλης!

Στις 18 Δεκεμβρίου πήραν φωτιά τα “κορνέ” στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 1ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου, όπου οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ κλήθηκαν να παρασκευάσουν 250 μπισκοτόσπιτα! Οι μαθητές των ειδικοτήτων Μαγειρικής Τέχνης και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ξεπέρασαν τον εαυτό τους αφού μέσα σε 3 ώρες κατάφεραν να μετατρέψουν την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, ώστε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των μικρών μαθητών και να τους “γεμίσουν” με εορταστική διάθεση και χαρά!

Τελευταία χριστουγεννιάτικη στάση της φετινής χρονιάς για την ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου ήταν ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ευηνοχωρίου, όπου στις 19 Δεκεμβρίου οι μαθητευόμενοι μάγειρες και ξενοδοχοϋπάλληλοι έφτιαξαν μπισκοτοσπιτάκια για τους λιλιπούτειους φίλους τους!

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, την τελευταία μέρα μαθημάτων, οι μαθητές και οι καθηγητές της σχολής επισκέφτηκαν και μοίρασαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες στον πεζόδρομο αλλά και σε φορείς και επιχειρήσεις της πόλης με ευχές για καλές γιορτές.