Με κάλαντα, χριστουγεννιάτικους ήχους, μουσικές, παραμύθια, κατασκευές, θέατρο και θεατροπαιχνίδια, συνεχίζονται την παραμονή και την προπαραμονή των Χριστουγέννων οι εκδηλώσεις της ενότητας «Χριστούγεννα είναι…» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων.

Σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα η Μπάντα του Δήμου Πατρέων, θα πλημμυρίσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες το χώρο του φιλανθρωπικού σωματείου «Κιβωτός Αγάπης».

Η παράσταση «Τα Καλικαντζάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια» με τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Καλπουζάνη, , η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, μεταφέρεται λόγω δυσμενών, καιρικών συνθηκών την  Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο.

Αύριο Τρίτη 24 Δεκεμβρίου - Παραμονή Χριστουγέννων, Στις 10:30 το πρωί στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τα παιδιά κατασκευάζουν Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ένα για το Δέντρο και ένα για τις δομές του Δήμου.

Στις 11:15 στην πλατεία Γεωργίου, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας και ο Σύλλογος των εν Πάτραις Καφαλληνίων  «Ο Άγιος Γεράσιμος» θα τραγουδήσουν κάλαντα από τον τόπο τους.

Με Χριστουγεννιάτικες μουσικές θα «γεμίσει» το κέντρο της πόλης η μπάντα του Δήμου Πατρέων, από τις 6:00 το απόγευμα σε μια μελωδική διαδρομή, που θα ξεκινήσει από τα Ψηλά Αλώνια και θα κατευθυνθεί στην πλατεία τριών Ναυάρχων και ακολούθως στην  Ρήγα Φεραίου, για να καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου.

Παράλληλα την ίδια ώρα, (στις 6:00 το απόγευμα) στην πλατεία Γεωργίου, η ομάδα θεατροπαιδαιδαγωγικής δράσης «Τσικαρόκαζάτατα» θα παρουσιάσει το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα» Η Μάγισσα που μισούσε τα Κάλαντα. Μία  θεατρική διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με μουσική, ακροβατικά, θεατροπαιχνίδια, τραγούδι και χορό.

Ακολουθεί Θεατρικό παιχνίδι από το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, «Πως να ζεστάνεις μια καρδιά κατεψυγμένη», μέσα από παιχνίδι, χαρά, φαντασία και δράση. 

Από τις 7:00 μέχρι τις 8:00 το  βράδυ στην πλατεία Όλγας, μια ξεχωριστή νότα στις εκδηλώσεις, με αγαπημένους χριστουγεννιάτικους ήχους, θα δώσει με τον δικό του τρόπο, το σχήμα Jazz της μπάντας του Δήμου Πατρέων.