Εκλογές για την ανάδειξη οργάνων έγιναν την Κυριακή στη δημοτική παράταξη «σπιράλ», σε συνέχεια του Ιδρυτικού Συνεδρίου που διεξήχθη στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Στις εκλογές είχαν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη της παράταξης που έχουν ως τώρα εγγραφεί, ένα μεγάλο πλήθος πατρινών δημοτών ή/και κατοίκων που έχουν ενταχθεί στο σχήμα και έχουν εγκρίνει το Καταστατικό λειτουργίας του. Τα δε όργανα που προέκυψαν από τις εκλογές είναι η επταμελής Πολιτική Γραμματεία και η τριμελής Εξελεγκτική Επιτροπή.

Η διαδικασία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα και χαρακτηρίστηκε από υψηλή συμμετοχή, κλίμα ενθουσιασμού και ομαδικό πνεύμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας συνεδρίασε και το απερχόμενο Πολιτικό Συμβούλιο της παράταξης, καθώς από τις αρχές του νέου έτους αναλαμβάνουν δράση τα νέα εκλεγμένα όργανα, με διετή διάρκεια θητείας (2020-2021).

Η μέρα εξελίχθηκε σε μέρα γιορτής για το σπιράλ καθώς –εκτός από την εκλογική διαδικασία- τα μέλη του είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν σε μία άτυπη ολομέλεια και να ανταλλάξουν ευχές εν όψει της εορταστικής περιόδου. Η συνάντηση έγινε στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, στο χώρο που προεκλογικά είχε φιλοξενήσει το εκλογικό κέντρο της παράταξης. Ο χώρος, η αθρόα συμμετοχή και το αισιόδοξο κλίμα ανέσυραν ευχάριστες μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν. Όλοι όμως συμφώνησαν πως το σπιράλ κάνει βήμα-βήμα τις σωστές κινήσεις, ώστε ως σοβαρή αυτοδιοικητική κίνηση της πόλης να αποδειχτεί πως έχει κυρίως μακρύ μέλλον.

Από τις χθεσινές εκλογές προέκυψε η εξής σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του σπιράλ: Πέτρος Ψωμάς (Επικεφαλής), Γιώργος Σιγαλός (Γραμματέας) και Εύα Αθανασοπούλου, Φώτης Λουριδάς, Στάθης Πολίτης, Μαίρη Κάργα και Ευαγγελία Βαβαρούτα (μέλη) και  Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, Χάρης Κοντογιαννάτος, Ανδρέας Κοσμάτος, Δημήτρης Κουνιάκης, Φάνης Παπακωνσταντόπουλος και Αθηνά Σουγλέρη (αναπληρωματικά μέλη). Για την Εξελεγκτική Επιτροπή ψηφίστηκαν οι: Ανδρέας Γιαννόπουλος, Σπύρος Σκιαδαρέσης και Άκια Σταμάτη.