Στις αρχές του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια στην γραμμή επέκτασης του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαγιά. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την ΕΡΓΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα προβλήματα που υπήρχαν ξεπερνιούνται ένα - ένα και μάλιστα έχει τεθεί πλέον συγκεκριμένη ημερομηνία για το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο που είναι αυτή της 3ης Φεβρουαρίου.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μιλάει για σταδιακή αύξηση των δρομολογίων, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, τότε που η ζήτηση αναμένεται να είναι πιο μεγάλη, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί και η πρόσληψη συνοδών.

Η γραμμή θα εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους της Πάτρας, όσο και τους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας με καθημερινά δρομολόγια. Όλα σχεδόν είναι προγραμματισμένα για να ξεκινήσουν σταδιακά τα δρομολόγια, τα οποία τους πρώτους μήνες μέχρι τον Ιούνιο, δεν θα γίνονται σε τόσο συχνή βάση και θα έχουν κατά κύριο λόγο έναν πειραματικό χαρακτήρα. 

Πάντως, οι συρμοί, οι σταθμοί, ο καθαρισμός των ραγών, όλα είναι καθορισμένα, ενώ η τοποθέτηση των αυτόματων συστημάτων ισόπεδης διάβασης στην περιοχή της Παραλίας που εκκρεμούσαν, αλλά και σε άλλα σημεία της διαδρομής, θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Η γραμμή, συνολικού μήκους γραμμών 20,8 χλμ, ξεκινά από τον Άγιο Ανδρέα και τερματίζει στον σταθμό της Κ. Αχαΐας. Οι προγραμματισμένες -έως ώρας- στάσεις θα είναι: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος (Ιτιές), Παραλία Πατρών, 25ης Μαρτίου, Τσαούση – Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Καμίνια, Τσουκαλέικα, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.