Με μεγάλη χαρά, η Art in Progress ανακοινώνει και φέτος την διεξαγωγή ανοιχτού καλέσματος (open call) για street artists που επιθυμούν να συμμετέχουν στο 5ο Διεθνές Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 5, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και Ιούνιο του 2020 στην Πάτρα.

Με το σύνθημα, «άλλαξε την πόλη», προσκαλούμε street artists που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτου εθνικότητας και διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία, να συμμετέχουν στην δημιουργία μεγάλου μεγέθους τοιχογραφιών σε στοχευμένες τοποθεσίες και κτίρια της Πάτρας.


Ειδικότερα, οι υποψήφιοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν από 1 έως 2 προσχέδια για κάθε μία διαφορετική θεματική ενότητα ενώ δικαιούνται να υλοποιήσουν προσχέδια σε όλες τις θεματικές ενότητες.

Θεματικές ενότητες:

  1. θέμα σχετικό με την υγεία 

στον τοίχο του Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας. 

  1. θέμα σχετικό με την επέτειο των 75 χρόνων από τα συμβάντα στη Hiroshima και το Nagasaki.
  2. θέμα σχετικό με την επέτειο των 70 χρόνων από τον θάνατο του Albert Einstein.
  3. θέμα σχετικό με την επέτειο των 250 χρόνων από την γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.
  4. ελεύθερο θέμα της επιλογής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους, καθώς και προσχέδια των έργων τους ηλεκτρονικά, από την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 έως και  το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 (23:59)μέσω του site και των social media της Art in Progress ή απευθείας εδώ.


Στόχος του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 5 είναι μία σύγχρονη εικαστική παρέμβαση στον αστικό ιστό της Πάτρας, δίνοντας χαρακτήρα και χρώμα στην πόλη. 

Τα αποτελέσματα του Open Call θα ανακοινωθούν επίσημα μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Την αίτηση καθώς και περισσότερες πληροφορίες και νέα σχετικά με την συμμετοχή του ανοιχτού καλέσματος μπορείτε να παρακολουθείτε στα παρακάτω links:

http://bit.ly/2YTzsEU

http://www.artinprogress.eu/

https://www.facebook.com/artinprogress.patras/

https://www.facebook.com/StreetArtFestivalPatras/

https://www.instagram.com/artinprogress.patras/

https://www.instagram.com/artwalk.street_art_festival/