Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία που περιλαμβάνει και τις νέες ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η αποστολή προσκλήσεων ενδιαφέροντος σε εξειδικευμένους φορείς, για τη δημιουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), για την εκτύπωση- προσωποποίηση εντύπων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του νέου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, με συναφείς υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

«Με τη δημιουργία του νέου ΟΠΣΕΑ οι νέες ταυτότητες – κάρτες πολίτη καθώς και τα άλλα έγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική ανακοίνωση.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν διαστάσεις πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνουν φυσικά και ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό. Επιπλέον θα διαθέτουν τσιπ, «με το οποίο θα διευκολύνεται και διασφαλίζεται η πρόσβαση του κατόχου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση και η λήψη εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών».