NEWS | 2: Ειδήσεις - 13: Επικαιρότητα

Στείλε άρθρο event

Μητροπολίτης Χίου: «Δεν θέλουμε τους ομογενείς των Τούρκων κατακτητών» (video)

Sun, 22 Dec 2019 02:12:00 +0200 02:12 Patras Events logo

Η δήλωσή του για τους μετανάστες

«Ομογενείς των Τούρκων κατακτητών πρόσφυγες και μετανάστες», αποκάλεσε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος από τις Καρυές, τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώπιον του υφυπουργού Άμυνας και Συντονιστή για το Προσφυγικό ζήτημα Αλκιβιάδη Στεφανή.

Κατά την τέλεση Δοξολογίας στις Καρυές με αφορμή την επέτειο παράδοσης της Χίου από τους Οθωμανούς Τούρκους στον Ελληνικό Στρατό τον Δεκέμβριο του 1912, εκμεταλλεύτηκε ο Μητροπολίτης Μάρκος, δήλωσε ευθέως την αντίθεσή του στο σενάριο δημιουργίας νέας υπερδομής 7.000 ατόμων στο Αίπος.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Η ηρωική μάχη του Αίπους, καθιστούν εμάς υπευθύνους, εκεί όπου χύθηκαν αίματα ηρώων και σκορπίστηκαν οστά ηρώων, να μην επιτρέψουμε ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά να ξαναπατήσουν τα πόδια των ομογενών των τότε κατακτητών».


Παρέμβαση Μητροπολίτη Μάρκου για τη δημιουργία δομής στο Αίπος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader