Πολλοί ηθοποιοί φτάνουν στα άκρα προκειμένου να προετοιμαστούν για έναν ρόλο και η Ζιλιέτ Μπινός δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο Χοακίν Φίνιξ, για παράδειγμα, έχασε 23 κιλά για να υποδυθεί τον Τζόκερ στην ομώνυμη ταινία. Κι όπως αποκάλυψε η Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός, χρειάστηκε να μείνει για λίγο καιρό «άστεγη» προκειμένου να προετοιμαστεί για τον ρόλο της στην ταινία «Οι εραστές της γέφυρας» του 1991, ενώ παραδέχτηκε πως η εμπειρία αυτή την οδήγησε σε κάποιες «επικίνδυνες καταστάσεις», αλλά το έκανε γιατί είχε δεσμευτεί στην παραγωγή.

Έπρεπε να υποδυθεί μια άστεγη και έζησε στους δρόμους για να μπει καλύτερα στον ρόλο

Η Ζιλιέτ Μπινός είπε πως ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας Λεός Καράξ της είχε ζητήσει να περάσει λίγο χρόνο στους δρόμους, για να προετοιμαστεί για τον ρόλο της ως Μισέλ, μια ζωγράφο με κακή όραση. Στην ταινία, η Γαλλίδα ηθοποιός υποδύεται μια γυναίκα που εξαιτίας μιας αποτυχημένης σχέσης μένει άστεγη αλλά αργότερα ερωτεύεται τον Άλεξ, έναν καλλιτέχνη δρόμου εθισμένο στο αλκοόλ και τα ηρεμιστικά.


Μιλώντας στο Deadline.com, η Ζιλιέτ Μπινός, που πρόσφατα εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με την συμπρωταγωνίστριά της στην ταινία «The Truth» Κατρίν Ντενέβ, δήλωσε πως ο Καράξ της ζήτησε να ζήσει για λίγο καιρό ως άστεγη. «Μου ζήτησε να έχω μια πραγματική εμπειρία, γι’ αυτό και το έκανα» εξήγησε. «Βρέθηκα σε καταστάσεις που θα μπορούσες να τις πεις λίγο επικίνδυνες, αλλά ήμουν εντάξει, γιατί είχα δεσμευτεί για την ταινία».

Η Ζιλιέτ Μπινός έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 ταινίες μεγάλου μήκους και έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία. Ο διασημόεροςρόλος της είναι αυτός της Χάνα στην ταινία «Ο Άγγλος Ασθενής» του 1996, ενώ έχει κερδίσει και Όσκαρ για την «Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι», και έγινε η δεύτερη Γαλλίδα ηθοποιός που κατακτά το χρυσό αγαλματίδιο.