Την κλασική κόκκινη στολή του Άη Βασίλη και τη χαρακτηριστική μακριά λευκή γενειάδα φόρεσε ο πρίγκιπας Χάρι προκειμένου να στείλει ένα βιντεοσκοπημένο, συγκινητικό μήνυμα σε ορφανά παιδιά Βρετανών στρατιωτικών.

«Θέλω να σας παροτρύνω να κοιτάξετε γύρω σας και να συνειδητοποιήσετε ότι είστε μέρος μιας οικογένειας, μέλη μιας φανταστικής κοινότητας κι ότι θα υπάρχει για σας υποστήριξη κάθε μέρα που θα την χρειαστείτε», είπε ο δούκας του Σάσεξ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα που βιντεοσκόπησε για λογαριασμό της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Scotty’s Little Soldiers, η οποία υποστηρίζει ορφανά παιδιά Βρετανών στρατιωτικών.

«Γνωρίζω πόσο απίστευτα δυνατοί είστε, αφού γνώρισαν ορισμένους, για την ακρίβεια τους περισσότερους από σας πριν από λίγα χρόνια. Ναι, είναι απίστευτα δύσκολο να χάνεις έναν γονιό, αλλά ξέρω ότι βοηθάτε ο ένας τον άλλο κι ανοίγεται ένα φανταστικό μέλλον μπροστά σας», συνέχισε ο πρίγκιπας Χάρι, που ξέρει τι θα πει ορφάνια, αφού έχασε τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν ήταν μόλις 12 ετών.


Η οργάνωση Scotty’s Little Soldiers ιδρύθηκε στη μνήμη του δεκανέα Λι Σκοτ, που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν το 2009 από τη χήρα του Νίκι Σκοτ. Το μήνυμα του πρίγκιπα Χάρι προβλήθηκε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της οργάνωσης προ ημερών. Ο δούκας του Σάσεξ, η γυναίκα του Μέγκαν Μαρκλ κι ο γιος τους Άρτσι θα περάσουν τα Χριστούγεννα με την μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ στην Καλιφόρνια, μακριά από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

«Οι γονείς σας δεν θα ξεχαστούν ποτέ, ούτε κι εσείς και πραγματικά ελπίζω και γνωρίζων ότι όλοι σας σήμερα θα γυρίσετε στα σπίτια σας μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο. Κι οι μικρότεροι από εσάς πιθανώς με λερωμένα τα προσωπάκια από τα φαγητά», αστειεύτηκε ο πρίγκιπας Χάρι, κλείνοντας το βίντεο με μια ευχή: «Να έχετε φανταστικά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος».