Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και γιορτινό κλίμα από το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Πάτρας. 

Ο κόσμος παραμονές Χριστουγέννων κατέβηκε στο κέντρο της Πάτρας για να κάνει τα ψώνια του και να μπει στο γιορτινό κλίμα των ημερών, σε μια πόλη εορταστική που έχει ντυθεί και έχει φορέσει τα καλά της, περιμένοντας τον ερχομό της Άγιας Νύχτας και του Χριστού. 

Ωστόσο, το γιορτινό πνεύμα των ημερών μάλλον δεν στάθηκε ικανό για να φωτίσει και την εμπορική κίνηση της Πάτρας, καθώς τα περισσότερα από τα καταστήματα δεν είχαν κόσμο, ενώ η πλειοψηφία όσων κατέβηκαν στο κέντρο δεν είχε στα χέρια της σακούλες με αγορές.

Οι περισσότεροι περιορίστηκαν σε ματιές στις βιτρίνες και σε έναν καφέ στα καταστήματα εστίασης του κέντρου που μέχρι τις μεσημεριανές ώρες ήταν γεμάτα από κόσμο. Η αγορά αν και πιο ζωηρή από τις υπόλοιπες ημέρες, κινήθηκε μάλλον σε πιο υποτονικούς ρυθμούς σε σύγκριση με πέρυσι, αν και ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσει κάποιος με οριστικά συμπεράσματα. 

Η τάση όμως δείχνει να είναι πιο υποτονική και χαμηλή σε σύγκριση με την αντίστοιχη της περσινής περιόδου, παρόλο που οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πάρει το μισθό τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα σήμερα έληγε η προθεσμία για την καταβολή του δώρου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ρόλο στη διαφαινόμενη πτώση της γιορτινής κίνησης έχει παίξει το κοινωνικό μέρισμα που σε αντίθεση με την περασμένη περίοδο φέτος δεν καταβλήθηκε σε τόσες πολλές κοινωνικές κατηγορίες. 

Πιο ζωηρή ήταν η κίνηση στα καταστήματα τροφίμων, στους φούρνους, στα ζαχαροπλαστεία και στα κρεοπωλεία, με τα απαραίτητα ψώνια για το γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι να έχουν ξεκινήσει και να κορυφώνονται τις ημέρες που ακολουθούν μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Πάντως, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι και αύριο Κυριακή ανοικτά, οπότε οι έμποροι εξακολουθούν να ελπίζουν σε μία τόνωση της αγοράς τις μέρες που ακολουθούν.