Ένα νέο ντοκιμαντέρ που αφηγείται τη ζωή της 16χρονης ακτιβίστριας κατά της κλιματικής αλλαγής Greta Thunberg, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του από το δίκτυο της Hulu το 2020. Ο τίτλος είναι υπό την εποπτεία της Greta και το ντοκιμαντέρ θ’ ακολουθήσει την Thunberg από τη πρώτη σχολική απεργία το 2018 στη Στοκχόλμη μέχρι σήμερα, θα περιγράψει πως το κίνημα έγινε παγκόσμιας εμβέλειας και θα τεκμηριώσει πώς κατάφερε να γίνει το παιδί – σύμβολο για το περιβαλλοντικό κίνημα.

Η Thunberg, η οποία πρόσφατα ονομάστηκε Πρόσωπο της Χρονιάς από την New York Times, δημιούργησε μια μεγάλη “παρέα” από όλο τον κόσμο για να αποτρέψουν την κλιματική αλλαγή και ζητήθηκε πρόσφατα να «χαλαρώσει» από το μεγαλύτερος οπαδό της, Donald Trump, ο οποίος είχε δηλώσει την δυσαρέσκειά του για την 16χρονη στο παρελθόν.

Απάντησε βέβαια στα σχόλια του 45ου προέδρου των ΗΠΑ αλλάζοντας το bio στο λογαριασμό της στο Twitter: “Μία έφηβη που αντιμετωπίζει πρόβλημα της διαχείρισης θυμού. Επί του παρόντος χαλαρώνει και βλέπει μια παλιομοδίτικη ταινία με έναν φίλο της. ”

Η Thunberg ταξίδεψε επίσης στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο με πλοίο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, μία από τις πολλές συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Το ντοκιμαντέρ διευθύνεται από τον σουηδικό κινηματογράφο Nathan Grossman και παράγεται από τους Cecilia Nessen και Fredrik Heinig. Σύμφωνα με το IMDb, βρίσκεται στη φάση της μεταπαραγωγής.