Η Μπέτυ Λιβανού υπήρξε μια από τις ωραιότερες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου και μέχρι σήμερα παραμένει το ίδιο γοητευτική.

Η ηθοποιός μίλησε για το αν είναι αρμονική η σχέση της με τον χρόνο, ποια είναι η σπεσιαλιτέ της στο μαγείρεμα, ενώ αποκάλυψε γιατί ασχολήθηκε με την υποκριτική.

Ποιο ερέθισμα δεχτήκατε και ασχοληθήκατε με την υποκριτική;

«Έπειτα από τόσα χρόνια μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι αυτή τη δουλειά θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Ωστόσο ποτέ δεν ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική. Από πολύ μικρή, ήθελαν οι άνθρωποι του σινεμά να ασχοληθούν μαζί μου. Έτσι προέκυψε και η συνεργασία με τον Φίνο. Στήθηκε μια καριέρα από το τίποτα».

Η φύση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας;

«Έχω κατέβει στην Αθήνα για τους μήνες που έχω γυρίσματα και θέατρο. Η πόλη έχει άλλους ρυθμούς. Οι άνθρωποι είναι πολύ εκνευρισμένοι. Βγαίνεις έξω να πας στη δουλειά σου και βλέπεις ανθρώπους να βρίζουν. Παρόλο που δεν είμαστε πολύ μακριά από την Παιανία, όπου ζω εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια, η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι επιβαρυμένη».

Υπερήφανη και απόλυτα ικανοποιημένη από την πορεία της κόρης σας Μαργαρίτας;

«Αυτό που πρωτεύει για μένα είναι τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα και να κάνουν αυτό που θέλουν. Η Μαργαρίτα νομίζω τα βρήκε και τα δυο».

Η σπεσιαλιτέ σας στο μαγείρεμα;

«Παρόλο που δεν τρώω πολύ, μου αρέσει να μαγειρεύω και να ανακαλύπτω και νέα πράγματα. Η σπανακόσουπα που φτιάχνω μου αρέσει. Το φρικασέ και γενικώς η καλή κουζίνα. Κάτι πολύ σχετικό καθώς για τον καθένα η καλή κουζίνα είναι αυτό που του αρέσει».

Είναι αρμονική η σχέση σας με το χρόνο;

«Πάντα μου άρεσε να παρατηρώ τα πράγματα στη ζωή μου και με διαχρονική υπόσταση. Είμαι συμφιλιωμένη με τη φθορά αλλά και το θησαυρό εμπειριών που προσφέρει ο χρόνος στο πέρασμα του», είπε στον Τηλεθεατή.